Csák János: Magyar érdek a tudományterületek összekapcsolása

Magyarország érdeke a lehető legtöbb felsőoktatási intézménnyel, tudományos intézettel kapcsolatot teremteni, a tudományterületeket összekapcsolni – mondta a kulturális és innovációs miniszter Esztergomban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 28. 22:00
CSÁK János
Esztergom, 2023. július 28. Csák János kulturális és innovációs miniszter A tudomány jövõje - a jövõ tudománya címmel rendezett panelbeszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvényén, az MCC Feszten 2023. július 28-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Bodnár Boglárka Forrás: MTI Fotószerkesztőség/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák János a Mathias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt A tudomány jövője – a jövő tudománya című pódiumbeszélgetésén hozzátette, elindult egy folyamat, melynek célja, hogy minél több külföldi kutató, professzor jöjjön Magyarországra.

CSÁK János; BALÁZS Mihály
Mezei Balázs Mihály filozófus, Csák János kulturális és innovációs miniszter és Calum TM. Nicholson szociálantropológus, a Cambridge Egyetem oktatója A tudomány jövője – a jövő tudománya címmel rendezett panelbeszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvényén, az MCC Feszten 2023. július 28-án (Forrás: MTI/Bodnár Boglárka)

A kormány elmúlt években kifejtett tevékenysége, a kutatóhálózat önállósítása, az egyre erősebb teljesítménykényszer el fogja hozni a magyar tudományos élet erősödését – emelte ki a miniszter.

Csák János rámutatott, hogy a felsőoktatásba felvettek körében jelentősen nőtt a műszaki, matematikai, informatikai területekhez kötődő hallgatók száma.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a magyar tudományos élet mindig is beágyazott volt a világba. Úgy vélte, a magyar nyelv és a matematikaoktatás egy olyan elegyet hozott létre, amely hozzájárult számtalan világraszóló tudományos eredményhez.

A pódiumbeszélgetésen Csák János mellett Calum TM. Nicholson szociálantropológus, a Cambridge Egyetem oktatója, valamint Mezei Balázs Mihály filozófus vett részt. A résztvevők arra keresték a választ, hogy mi a jövő tudományának húzóága, hogyan változik a tudomány fogalma, valamint hogy megőrzi-e a bölcsészet a tudomány rangját.

Borítókép: Csák János kulturális és innovációs miniszter A tudomány jövője – a jövő tudománya címmel rendezett panelbeszélgetésen a Mathias Corvinus Collegium esztergomi rendezvényén, az MCC Feszten 2023. július 28-án (Forrás: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.