Szigorít a Disney, gátat szabnak a jelszómegosztásnak

A Netflix után a Disney+ is lép: csak a közös háztartásban élők használhatják ugyanazt a fiókot.

Forrás: Origó2023. 09. 30. 11:33
Streaming Platforms Photo Illustrations
Disney+ logo is seen on a TV remote control in this illustration photo taken in Krakow, Poland on April 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Netflix bejelentette, hogy szigorítja a felhasználási feltételeket és korlátozza a jelszómegosztást, a kezdeti aggodalmak nem bizonyultak megalapozottnak, és a jelek szerint bevált a streamigszolgáltató számítása. A figyelmeztetések és fenyegetések hatására a mások fiókjait használó potyautasok vagy kiesnek a rendszerből, vagy előfizetnek a szolgáltatásra.

Ezen láthatóan felbátorodtak a versenytársak is, legutóbb a Disney+ jelentett be hasonló lépést. Már elkészült a felhasználók szűrésére alkalmas rendszer, a széles körű főpróba november elején kezdődik Kanadában. A többi országban várhatóan a jövő év első felében kapcsolhatják be a jelszómegosztásos kalózkodás elleni védelmet.

A Disney közölte: kész fellépni a jelszómegosztó ügyfelekkel szemben, és korlátozni vagy törölni fogja a regisztrációikat, ha a figyelmeztetések ellenére sem tartják be az általános szerződésifeltételeket, és nem válnak meg a potyautasoktól.

A Disney+ felhasználóI fiókjait csak olyan személyekkel lehet megosztani, akik közös háztartásban élnek az előfizetővel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/NurPhoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.