Januárban ismét érkezik a King's Singers

Népszerű animációs filmek vadonatúj feldolgozásait hozzák el a zene- és a mozikedvelőknek. A King's Singers néhány év alatt Anglia egyik első számú együttesévé vált a hatvanas évek végén, jövőre pedig a Kodály Filharmonikusokkal lépnek fel.

Forrás: funzine.hu2023. 10. 27. 8:00
King's
Fotó: imgartists.com Forrás: https://imgartists.com/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly jártak utoljára hazánkban, de hamarosan ismét érkeznek a világhírű King's  Singers együttes tagjai hozzánk. 

A King's Singers három nagyvárosban lép fel
A King’s Singers rajzfilmzenékkel érkezik (Forrás: Funzine.hu)

 

Januárban három nagyvárosban élvezheti a közönség a Grammy-díjas zenekar lemezbemutató koncertjét, amire a legismertebb és legnépszerűbb animációs filmzenékből válogattak a műsorhoz.

A zenekar eddigi legnagyobb projektjének tekintik a januárban hozzánk érkező koncertet, mert népszerű animációs filmek vadonatúj feldolgozásait hozza el a zene- és a mozikedvelőknek. A történetmesélés száz évét ünnepli ezzel az esttel a világhírű King’s Singers.

Az együttes január 16-án Budapesten, január 17-én Debrecenben, január 18-án pedig Szegeden ad majd koncertet.

A hattagú a capella sztárcsapaton kívül a Kodály Filharmonikusok Debrecen garantálja a színvonalas zenei élményt. A formáció ezzel egy teljes értékű szimfonikus repertoárt vonultat fel, ahol egyes hangszerek még szólószerepet is kapnak.

Az együttes 1968. május 1-jén alakult, amikor a Cambridge-i King’s College-ben diplomázott karénekes hallgatók koncertet adtak a Queen Elizabeth Hallban, London déli parti központjában. A csapat az évek során többféle felállásban énekelt már, de ez a londoni debütálás egy öt évtizedes karriert indított útjára. Koncertjeiken egyaránt válogattak a könnyedebb és a fajsúlyosabb számokból. Néhány év alatt Anglia egyik első számú együttesévé váltak, majd turnézni kezdtek szerte a világban, s egyedi hangzásukkal, szellemes előadóstílusukkal sikert sikerre halmoztak. A középkortól a reneszánszig, a romantika korától a kortárs zenéig, a popzenétől a népzenéig repertoárjuk minden műfajt felölel. A tradicionális kórusszámok az alapítók vérében voltak, de ami kiemelte őket a többiek közül, az a zenei sokoldalúság. Az együttes rendszeresen koncertezett a londoni Royal Albert Halltól a Sydney-i Operaházig, a Carnegie Halltól a Pekingi Előadóművészetek Nemzeti Központjáig és az amsterdami Concertgebuow-ig.

 

Borítókép: A King’s Singers zenekar (Forrás: Imgartists.com)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.