Oberfrank Pál: Nem egyedülálló balesetről van szó, sok ilyen előfordult már a színház világában

A Veszprémi Petőfi Színház nem tervez szigorítást, inkább a meglévő munkavédelmi szabályok betartatására, frissítésére helyezik a hangsúlyt.

Forrás: HelloVidék2023. 11. 29. 10:00
Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója
Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója Fotó: Ripost/Sulyok László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oberfrank Pál színházigazgató a Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán a HelloVidék megkeresésesére elmondta: nem egyedülálló balesetről van szó, mivel sok ilyen előfordult már a színház és a cirkusz világában. Ugyanakkor, mint mondta, Veszprémben is nagyon odafigyelnek, hogy elkerüljék a hasonló eseteket: állandóan jelen van egy munkavédelmi szakértő és színpadmesterek sokasága, akik ellenőrzi a díszletet.

Amikor elkészül egy díszlet, azt először engedélyeztetni kell balesetvédelmileg és műszaki szempontból

 – emlékeztetett Oberfrank Pál.

Hozzátette: ha olyan akció kapcsolódik egy díszlethez, mint például egy emelés, akkor azt is külön kipróbálják, és mindent tesztelnek. 

Az utóbbi időben szerencsére nem történt komolyabb baleset a Veszprémi Petőfi Színházban, többnyire csak olyan esetek voltak, amikor valaki beverte a fejét – mondta a direktor.

Mint megírtuk, november 10-én a Rómeó és Júlia előadása közben a Nemzeti Színház két művésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetet szenvedett: leestek egy 2,8 méter magas díszletelemről. A történtek miatt lemondott a színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, ám Csák János kulturális és innovációs miniszter csak a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárulta után tűzi napirendre a kezdeményezést. 

 

Borítókép: Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója (Fotó: Ripost/Sulyok László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.