Fergeteges évzáró koncert Sopronban

2023 utolsó napjának délutánján zsúfolásig megtelt a soproni Novomatic Aréna, ahol immár harminchetedik alkalommal adott fergeteges hangulatú évzáró hangversenyt Sopron Város Fúvószenekara – tájékoztatta az olvasókat a Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld.hu2024. 01. 01. 19:00
null
Fotó: Szilágyiné Tukács Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon örültünk annak, hogy újra az Arénában koncertezhettünk, több mint 1600 néző előtt. Ahogy minden évben, most is vegyes műsorral, köztük ismert zeneszámokkal készültünk azért, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt a repertoárunkban. Azt gondolom, rendkívül fontos, hogy egy szilveszteri műsor kínálata sokszínű legyen – osztotta meg gondolatait és érzéseit az eseménnyel kapcsolatban Ferenczi Balázs, az együttes karmestere, hozzátéve, hogy műsorukban többféle kontinenst és országot is érintettek, bejárva Dél-Amerikát, Afrikát és Európát. 

– Az Afrika szimfóniában például a dobos, ütős világot hoztuk a színpadra, játszottunk egy rövid összeállítást Falcótól, az osztrák popzenésztől, és a Strauss-keringő is újra felcsendült. Az operettslágerektől a modern összeállításokig mindent hallhatott a közönség, ahogy a nyolcvanas évek zenéinek egy darabja is megelevenedett. Migovics Zoltán harmónikaművész szólójátékának köszönhetően pedig argentin tangót és párizsi zenét is élvezhettek a hallgatók. Műsorunk legvégén meglepetés várta a nézőket, ugyanis Mikó István, Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, azt este házigazdája örvendeztetett meg bennünket énektudásával

– fejtette ki gondolatait a soproni együttes vezetője.

Az est további emlékezetes pillanatokban is bővelkedett, ugyanis 18 év után leköszönt az együttes titkára, Vörös Péter, valamint Ferenczi Balázs karmester, akiknek munkáját a közönség vastapssal, az önkormányzat pedig polgármesteri elismerő oklevéllel köszönte meg.

Az eredeti írás a Kisalföld.hu internetes oldalon olvasható.

Borítókép: Telt házas koncertet adott a népszerű soproni fúvószenekar (Fotó: Szalay Károly)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.