Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

A kilencvenes évek budapesti underground életének ikonikus helyeire kalauzolja az érdeklődőket két hétvégén át egy szervezett éjszakai városi séta.

Forrás: MTI2024. 01. 28. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Electronic Beats és a Hosszúlépés.járunk? közös programja a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool – Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében című kiállításának kísérőrendezvénye. A másfél órás ingyenes esti sétákat február 2–3-án és 9–10-én rendezik.

A séta olyan, ma már nem létező  helyeket mutat be, mint a Kultiplex, a Tilos az Á, a Bahia bolt és a Cha-cha-cha, de érinti a Marilyn Night Club-ot is, végpontja pedig a Madách Imre utcai Központ, ahol az Electronic Beats minden este 18:30 és 22:30 óra között a korszakot megidéző DJ-szettel készül.

– A 2013-ban indult Hosszúlépés projekt Budapest meghökkentő oldalát mutatja be városi sétáival, amelyből jelenleg mintegy harmincféle van.

 A TechnoCool című kiállításhoz kapcsolódó mostani séta néhány legendás belvárosi helyre koncentrál, az érdeklődőknek számos érdekes sztorit tudunk elmesélni, amelyek nagyon más aspektusból mutatják be a kilencvenes éveket

– mondta Koniorczyk Borbála urbanista, a Hosszúlépés.járunk? társalapítója. 

A sétával egyben megpróbálják megjeleníteni, milyen közegben jöttek létre a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool című képzőművészeti kiállításának képei. – Ezek a helyek a kilencvenes években olyan kreatív tevékenységet inspiráltak, amelyre addig nem volt lehetőség. A Kultiplex, a Cha-cha-cha, a Tilos az Á egész napos befogadó térként működött, ahol találkozni és alkotni is lehetett – hangsúlyozta a turisztikai szakember. 

A TechnoCool X Telekom Electronic Beats sétákon Bán Áron történelemtanár, Kéri Gáspár fotográfus, tanár, Kovács Tamás György urbanista, tájrendező-kertépítő mérnök, Szilágyi Adrienn történész és Üveges Bence történész mesél a látogatóknak.

Borítókép: Tilos az Á (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.