Virtuózok V4+: Pénteken következik a magyar elődöntő! (x)

Péntekenként ismét látható a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató a Dunán, 20:45-től.

2024. 01. 08. 9:07
null
Fotó: Hegedus Bence
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten megtudhatják a nézők, ki az a tíz magyar fiatal, akik a nemzetközi döntőbe jutásért mérkőznek meg egymással.

Az idei magyar válogató online kiválasztással zajlott, így máris az elődöntő következik, amelyet a Gödöllői Királyi Kastélyban vettek fel. Tíz csodálatos kis művészt ismerhetnek meg a nézők ebben az adásban. Van köztük nagy visszatérő is, de új felfedezettek is. Az első Virtuózok évadok hangulatát idéző elődöntő zsűrijében Batta András, Keller András, Miklósa Erika, Balázs János és Káel Norbert foglalnak helyet.

Forrás: Virtuózok 

A 2023-ban Prima-díjas Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor idén ünnepli majd fennállása tizedik évfordulóját, amelyre Peller Mariann producer minden eddiginél érdekesebb, élménydúsabb, ugyanakkor szakmailag is a legmagasabb színvonalú adásokkal készül.

Január 7-én nagyszabású Virtuózok újévi gálakoncertnek adottotthont a Liszt Ferenc Zeneakadémia. A teltházas, nagy sikerűkoncerten a műsor elmúlt évadainak legkiválóbb tehetségei léphettek fel a Concerto Budapest szimfonikus zenekarral, Keller András vezényletével. Szólistaként fellépett többek közt Abouzahra Mariam hegedűművész, Balázs-Piri Soma és Boros Misi zongoraművészek, valamint Lugosi Ali klarinétművész, emellett bemutatkoztak a Balogh-testvérek, a 10 éves Máté és 11 éves Ádám kiváló zongorajátékával lopta magát a közönség szívébe. Ők is láthatóak lesznek a Duna televízíóban január 12-én péntek este.

Átadták az est során a Virtuózokban 2015 óta évente díjazott Legjobb Zenetanár Díjat. Az elismerést jelentő üvegdíjat a műsor főtámogatója, az MVM Csoport vezérigazgatója, Mátrai Károly adta át Dora Schwarzberg hegedűprofesszornak. 

Az MVM Csoport vezérigazgatója, Mátrai Károly adta át a Legjobb Zenetanár Díjat Dora Schwarzberg hegedűprofesszornak. (Forrás: Virtuózok)

Idén több meglepetést és újítást is tartogat majd a 2023-as  Virtuózok formátum, amelyet december 29-től öt héten át sugároz a Duna Televízió, péntek esténként, a műsor elődöntőjét január 12-én, a kétrészes nemzetközi döntőt pedig január 19-én és 26-án láthatja a közönség. 

A Virtuózok felfedezettjei legközelebb március 1-én adnak koncertet a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretével.

(A borítókép forrása: Virtuózok)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.