Kortárs művészeti kiállítás és vásár

Különleges műalkotásokat csodálhatnak meg február 29-e és március 3-a között a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők a Bálna kulturális, vendéglátó és kereskedelmi központban. Az Art and Antique művészeti kiállítás és vásár rendkívül színes műfaji palettája a festészettől kezdve a fotókon és videókon keresztül a különleges technikákkal készült installációkon át egészen az üvegszobrászatig terjed majd. A képzőművészet számos ága bemutatkozik majd a rendezvény keretében.

Forrás: Art and Antique2024. 02. 26. 7:00
null
Fotó: Szilágyiné Tukács Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelkedő tehetségű kortárs alkotók, köztük Csontó Lajos, Czene Márta, Farkas Zsófia, Koós Gábor, Martin Henrik, Nagy Barbara, Neogrády-Kiss Barnabás, Szenteleki Gábor, valamint a tizenkét éve tragikusan elhunyt Kim Corbisier munkáit is láthatja majd a közönség.

A kiállítás és vásár február 29-én, március 1-jén, illetve március 3-án 10 és 19 óra között, míg március 2-án 10 és 21 óra között várja az érdeklődőket a Bálnában (1093 Budapest, Fővám tér 11–12.). A látogatóknak a belépők megvásárlásával a vásár napjain lehetőségük lesz részt venni az ingyenes, magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseken, amelyek keretében Antalffy Péter történész, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa kalauzolja végig őket a kiállítás területén.

A kiállítókról, az általuk bemutatott művészekről és műalkotásokról további részletek olvashatók az Art and Antique honlapján, ahol az immár hosszú hagyományokra visszatekintő jótékonysági aukcióról is tájékozódhatnak az érdeklődők. Az árverés idei kedvezményezettje a szervezők tájékoztatása szerint az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány lesz, akik többek között Ukrajnából menekült balettnövendékeket is támogatnak.

A kiállítással és vásárral kapcsolatos további információk, valamint az online jótékonysági aukció linkje a rendezvény hivatalos honlapján található.

Borítókép: A kortárs képzőművészet színe-java felvonul majd a kiállításon (Forrás: www.art-and-antique.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.