Ki kapja az Oscar-díjat?

Podcast-sorozatunk aktuális részében Dudás Viktor filmszakértővel beszélgettünk, aki több évtizedes sikeres újságírói, magazin-főszerkesztői és filmmenedzseri múlttal rendelkezik. Kilenc alkalommal volt eddig a magyarországi Oscar-díj-közvetítések szakkommentátora, valamint rendszeresen moderál filmes közönségtalálkozókat, konferál filmekhez köthető eseményeken.

2024. 02. 08. 16:30
Oscar-díj
Oscar-díj Fotó: AFP/Valerie Macon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetésben számos témát érintenek az Oscar-díjon kívül is, például az Emmy jelentőségének növekedését. Dudás Viktor ennek egyértelmű okaként azt látja, hogy a streamingszolgáltatók megjelenésével egyre fontosabbá váltak a sorozatok, így az Emmy elismertsége is nőtt a tíz évvel ezelőttihez képest.

Az Oscar mellett az Emmy elismertsége is növekszik az utóbbi években
Az Oscar mellett az Emmy elismertsége is növekszik az utóbbi években. Fotó: Mark Ralston/AFP

Meglátása szerint az Oscar nyertesei sem annyira megjósolhatók, mint pár éve,

mivel ma már közel száz országból érkeznek a szavazatok, miután az akadémia is szembesült azzal a kritikával, hogy nagyon beszűkült a szavazótábora. Olyan érdekességekről is szó esik, hogy idén a bevonulásra mindössze fél órát szánnak a díjátadó szervezői, hogy ezzel is pörgősebbé, érdekesebbé tegyék az eseményt. 

És hogy mit gondol az esélyekről a filmszakértő? Megtudhatják az alábbi podcastből.

 

 

Borítókép: Március 10-én lesz a díjátadó (Fotó: Valerie Macon/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.