Meghalt a Derrick Harry Kleinje, Fritz Wepper német színészlegenda

Az egyik legismertebb német színész az ikonikus Derrick című bűnügyi sorozatban 24 éven keresztül játszotta Harry Klein felügyelő szerepét

2024. 03. 25. 13:10
Awarded the Bavarian Order of Merit in the antiquarian bookshop of the Munich Residenz.
Fritz Wepper idősebb korában Fotó: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bild hétfői cikke szerint meghalt Fritz Wepper, a legendás színész halálhírét pedig a felesége is megerősítette.

„Fritz békésen elaludt” – mondta a lapnak Susanne Kellermann.

Az egyik legismertebb német színész az ikonikus Derrick című bűnügyi sorozatban 24 éven keresztül játszotta Harry Klein felügyelő szerepét, ami a világhírt is meghozta az akkor már Németország-szerte ismert és elismert művésznek. A Derricken kívül többek között A felügyelő és az Álomhajó című sorozatokban is játszott.

Fritz Wepper 83 esztendős lett volna augusztusban, az utóbbi időben pedig több egészségügyi problémával is küszködött, daganatot is diagnosztizáltak nála.

Nemrégiben egy felső-bajorországi idősotthonba került, ott hunyt el hétfőn.

Éppen a közelmúltban hunyt el testvére, az ugyancsak színművész Elmar Wepper, aki ugyancsak számos díjat nyert el Németországban, több mozifilmben, tévéjátékban és sorozatban is játszott. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.