Újra munkához lát a metál fekete hercege, de előtte még gyorsan elküldte a francba a streamingszolgáltatókat

Sziporkázó tervek a Nine Inch Nails háza tájáról.

Forrás: GQ, Lángoló2024. 04. 08. 18:57
Los Angeles Premiere Of Fox Searchlight Pictures Empire of Light
Trent Reznor 2022-ben Fotó: AFP/Michael Tran
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új Nine Inch Nails-albumot készít, egy zenei fesztivált és egy saját céget tervez indítani Trent Reznor és Atticus Ross – jelentette be az industrial metál fekete hercege a GQ-nak adott interjújában. Érdekes fordulat ez ahhoz képest, hogy nagyjából egy éve Trent Reznor még arról beszélt, hogy ezek már nem igazán hozzák lázba.

A Lángoló emlékeztet, Trent Reznor és Atticus Ross legutóbb 2020-ban adtak ki két gyűjteményt, amelyek instrumentális dalokat tartalmaznak. Az egyik a Ghosts V: Together, a másik a Ghosts VI: Locusts. Azonban az új album híre szinte semmi ahhoz képest, amit még terveznek. Saját produkciós céget is indítanak With Teeth néven.

 

Los Angeles Premiere Of Fox Searchlight Pictures Empire of Light
Fotó: AFP/Michael Tran

Emellett tévéműsort is készítenének a The Bear alkotójával, Christopher Storerrel, de tervben van egy film is Mike Flanagan horrorrendezővel, illetve piacra dobnának egy ruhakollekciót Memory Fades néven. Emellett saját lemezkiadót is terveznek, és zenei fesztivált is indítanának, amelyen fellépőként és szervezőként is el tudják magukat képzelni.

Az interjú egy pontján egyébként Reznor kitért arra is, hogy a streaming halálos sebet ejtett a művészeken, hiszen miközben a nagy előadók milliókat keresnek, addig a feltörekvő bandák egy centet sem, miután a Spotify úgy döntött, hogy nem fizet azok után a dalok után, amelyeket ezernél kevesebbszer játszanak le.

Úgy gondolom, hogy a streamingszolgáltatások kifizetési módszere halálos sebet ejtett a művészek egy egész rétegén, ami fenntarthatatlanná teszi a művészlétet. Ez nagyszerű, ha te vagy Drake, és nem igazán nagyszerű, ha te vagy a Grizzly Bear

– fejtegette a Nine Inch Nails frontembere. Beszélt arról is, reméli, hogy ezzel szemben az Apple Music példát mutat a művészek tisztességes kifizetésével.

Borítókép: Trent Reznor (Fotó: AFP/Michael Tran)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.