Drágám! A kalózok megtámadták a hajót! – kiáltott fel a csalárd férfi, de az igazi nagy baj csak ezután jött

Nem minden szerelem, ami annak látszik.

Forrás: Police2024. 04. 08. 17:19
rendőrautó, rendőr, villogó
illusztráció Fotó: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anyagi segítséget kért egy kazincbarcikai nőtől egy férfi, akivel februárban ismerkedett meg az interneten, mert állítsa szerint a hajót, amin dolgozik, megtámadták a kalózok, majd a kimenekítésükkor sikerült két dobozt megszereznie – kezdi a rendőrségi portál a szürreális szerelmi csalást. 

Az üzenetekben a férfi azt is megírta, hogy a dobozokban arany és készpénz van, viszont hogy ezeket postázni tudja, pénzre van szüksége. Miután az első 1125 eurót elutalta a nő, újabb üzenetek érkeztek díjemelkedésre, vámdíjak változására hivatkozva, így a sértett összesen 4,3 millió forintot utalt el.  

A nyomozás az ügyben jelenleg is folyik és a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a bűnözők tárháza kifogyhatatlan, és a cél mindig ugyanaz: 

megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

A rendőrségi portál részletesen tájékoztat arról, mire figyeljen oda, ha az interneten ismerkedik, erről bővebben ide kattintva tájékozódhat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.