Isten utolsó figyelmeztetése a teljes napfogyatkozás a konteóhívők szerint

Démonidézésről is elmélkednek.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 08. 12:50
Solar,Eclipse.,The,Moon,Moving,In,Front,Of,The,Sun,napfogyatkozás
Illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen felpörgette a turizmust az Egyesült Államokban a teljes napfogyatkozás, rengeteg fesztivált szerveztek, több millió látogató utazik a helyekre, ahonnan a legjobb kilátás nyílik majd a jelenségre – írja a Világgazdaság.

A portál megemlékezik arról is, hogy nem maradhatnak ki az izgalmakból az összeesküvés-elméletek hívői sem:

van, aki szerint a jelenség Isten utolsó figyelmeztetése,

mások úgy gondolják, a CERN részecskeütköztetőjével akarnak ma este démont idézni.

Az egyik elméletet egy republikánus képviselő terjeszti az X-en. A bejegyzést több mint nyolcmillióan látták.

Pénteken ugyanis földrengés is volt Amerikában, amelynek epicentruma New Jersey állam Lebanon nevű települése alatt volt, míg a hétfői teljes napfogyatkozás egy másik közel-keleti hangzású településen, az Indiana állambeli Niniveh város fölött is áthalad. Az ősi asszíriai városban van a hagyomány szerint a bibliai Jónás próféta sírja, aki bűnbánatra szólította fel a niniveieket.

A természeti jelenséget először Texas államban lehet majd megfigyelni, ahol helyi idő szerint hétfőn fél kettőkor éri el a teljességet mintegy négy és fél percen keresztül. A Hold árnyéka bő egy órával később Maine államnál hagyja el az Egyesült Államok területét.

A részleges napfogyatkozás az Egyesült Államok területének nagy részén látható lesz, Los Angelesben a Nap mintegy felét foglalja majd el a Hold, ahogy Miamiban is. A fővárosban, Washingtonban csaknem kilencvenszázalékos lesz.

Az eseményt a NASA élőben közvetíti.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.