Jazz és bor ünnepe fesztivál a Margitszigeten

Köszönet és elismerés illeti mindazokat, akik szívükön viselik a hazai jazz ügyét, értik és érzik a minőségi kultúraközvetítés, az értékteremtés fontosságát – fogalmazott Závogyán Magdolna. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkára Budapesten, a Jazz és bor ünnepe fesztivált záró gálakoncerten mondott köszönetet.

Forrás: MTI2024. 06. 09. 15:00
A csodálatos magyar jazz című gálakoncerten fellépett a Hot Jazz Band is a Margitszigeti Szabadtéri Színházban.
A csodálatos magyar jazz című gálakoncerten fellépett a Hot Jazz Band is a Margitszigeti Szabadtéri Színházban. Fotó: Purger Tamás Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarországot méltán emlegetjük zenei nagyhatalomként, e státushoz pedig a hazai jazzelőadók is jócskán hozzáteszik a maguk részét” – hangsúlyozta Závogyán Magdolna. Mint rámutatott, a hazai jazzformációk igen kiváltságos helyzetben bontakozhatnak ki, mert kivételesen egységes képviseletüket, a példás szakmai összefogást a mintegy négyszáz tagot számláló Magyar Jazzszövetség biztosítja.

A Jazz és Bor Ünnepe Fesztivál sok érdeklődőt vonzott a Margitszigeti Szabadtéri Színházba.
A Jazz és bor ünnepe fesztivál sok érdeklődőt vonzott a Margitszigeti Szabadtéri Színházba (Fotó: MTI/Purger Tamás)

Ma Magyarországon remek dolog a zenét választani hivatásként, remek dolog jazzt játszani, mert minden körülmény adott ahhoz, hogy megalkuvás nélkül szóljon a muzsika lélektől lélekig

– fogalmazott Závogyán Magdolna.

Az első Jazz és bor ünnepe fesztivál

Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője elmondta: 

a Magyar Jazzszövetség és a Margitszigeti Színház első alkalommal rendezte meg a Jazz és bor ünnepe fesztivált, amelyen a látogatók a legjobb hazai jazz-zenészeket hallhatták és tizennégy magyarországi pincészet borait kóstolhatták meg.

Pénteken és szombaton a víztorony lábánál a magyar jazz fiatal feltörekvő tehetségei léptek fel, egyértelműen bebizonyítva, hogy mint új generáció, méltó utódai a magyar jazz nagyjainak.

Pénteken délutántól a Kerengőben fiatal előadók minikoncertjei, borkóstolás, szakmai beszélgetések és a pincészetek bemutatkozása várta az érdeklődőket. Szombaton napközben a Horváth Balázs trió, az Emingo, a Fehér Márió Fábió Quartet zenélt.

A kétnapos esemény A csodálatos magyar jazz című gálakoncerttel zárult szombat este.

A koncerten a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, a BJC Big Band, az Art Blakey Tribute Band, a Szakcsi Jr Trio, a Jazz-Funk All Stars, Bolba Éva, Szőke Nikoletta, Oláh Kálmán, Berki Tamás, Tony Lakatos, Szalóky Béla, Dennert Árpád és Borlai Gergő részvételével összesen ötven zenész adott műsort a Margitszigeti Színház nagyszínpadán.

A fesztivál ideje alatt bemutatkoztak a magyar borrégiók, borvidékek borászatai.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.