Marics Peti kollégája szerint az énekes mindenre alkalmatlan

Végéhez ért a Coming Out és a Seveled rendezőjének új filmje, az utolsó forgatási napra a Svenk stábja is kilátogatott, ahol a film férfi főszereplői, Ember Márk, Marics Péter és Kirády Marcell meséltek a készülő Demjén Ferenc musicalről, a Hogyan tudnék élni nélküled?-ről.

2024. 07. 06. 11:26
Hogyan tudnék élni nélküled?
Marics Peti is fontos szerepet kapott a Hogyan tudnék élni nélküled? című Demjén-musicalben. Forrás: NFI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hogyan tudnék élni nélküled munkálatai már több éve tartanak, a film főszereplői, Törőcsik Franciska és Ember Márk már 2021 óta dolgoznak a produkción. Utóbbi szerint lelkileg éppen ezért nem is olyan könnyű, hogy a forgatás a végéhez közeledik ami elég komplikált helyzet – Egyrészt az ember tényleg már az utolsókat rúgja, miközben meg benne van a fájdalom, hogy ennek egyszer vége lesz, és mégis szeretné, hogy ez az egész jó legyen – mondta Márk, miközben az egyik legutolsó jelenetet rögzítették a Nyugati pályaudvarnál, ahol a Svenk stábja a film többi férfi főhősét is megszólaltatta is.

Hogyan tudnék élni nélküled?
A Hogyan tudnék élni nélküled? főszereplői, Ember Márk és Törőcsik Franciska. Fotó: NFI

Hogyan tudnék élni nélküled?

Nem ez az első alkalom, hogy a Svenk stábja kilátogat a film forgatására, legutóbb Orosz Dénes rendező arról mesélt, hogy a jelenben játszódó jeleneteket már felvették, ezekkel kezdték a forgatást, és már belevágtak a film gerincét adó, főleg a Balatonon és a 90-es években játszódó snittek felvételébe. Most ezekkel is végeztek.

Ma egy nagyon különleges jelenetet veszünk fel, az Ha elindul a vonat című dalt dolgozzuk fel. Bár nincs nagy koreográfia, de mindig, amikor zenés jeleneteket veszünk fel, az nehéz, mert sok embert kell egyszerre mozgatni, mindennek pontosan kell megtörténnie

– kezdi Ember Márk, aki a fiatal főszereplőt fogja játszani a filmben. Márk karaktere egy háromtagú fiúbandával veti magát bele a Balatoni nyárba, akiket Marics Péter és Kirády Marcell formál meg. A filmhez kapcsolódóan korábban már elkészült egy zenés klip, ahol a fiúkat hallhatjuk az egyik legnagyobb Demjén slágert, az El kell, hogy engedj feldolgozását énekelni, ezt itt is meg lehet tekinteni:

Ember Márknak és Marics Petinek vagyok a zenésztársa. Annyit elöljáróban el lehet mondani, hogy megismerkednek egy háromtagú lánycsapattal, ahol majd mindenféle viszonyok alakulnak, sok érdekes helyzetbe fognak belekerülni

– meséli Kirády. Marics Pétert elsősorban énekes előadóként ismeri a széles közönség, épp ezért a riportban is felvetődött a kérdés, hogy hogyan érzi magát ebben az új szerepben:

Nagyon nehéz engem már olyan szituációt találni, ahol zavarba tudok jönni. Itt se történt ez meg - ecseteli az énekes, aki a televíziós show-műsorok mellett már több ezres koncerteken és egy televíziós sorozaton is túl van már. A filmben alakított karakteréről elárulta, hogy sokszor csibésznek tűnik, de valójában jó nagy szívvel áldotta meg a Jóisten. 

A beszélgetésnek ezen a pontján Ember Márk tűnik fel a háttérben, Peti meg is ragadja az alkamat, arra kéri kollégáját, hogy szóljon azért pár szót

„Azt szeretném mondani, hogy én két éve megláttam a Marics-an valamit, és teljes mértékben igazam volt… Filmre, színpadra, színházba, teljes mértékben akaratlan.“

– érkezik a baráti csipkelődés a színésztől. Marics Péter leginkább a Made in Hungáriához tudja hasonlítani a készülő produkciót, ami azon túl, hogy Fenyő Miklós dalai köré épült, az énekes fiatalkori énjét is főszereplőnek tette meg. A Demjén Ferenc dalaira felhúzott Hogyan tudnék élni nélküledre azonban ez nem igaz, a producer Kirády Attila sosem győzi hangsúlyozni, hogy nem életrajzi filmről van szó, hanem teljes mértékben fikcióról, mint amilyen a roppant népszerű, ABBA dalokra épülő Mamma Mia is volt.

A Svenk legújabb adását ma (július 6.) 22.50-kor láthatják a Hír TV műsorán, az ismétlésre holnap reggel 07.30-kor kerül sor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.