Visszavonul az Oscar-díjas színésznő, a Tortúra brilliáns terroristája

Előtte még lesz egy nagy dobása.

Forrás: The New York Times2024. 09. 09. 16:12
Celebration 100 episodes of FX's "American Horror Story" - Arrivals
Kathy Bates amerikai színésznő 2019. október 26-án egy vörös szőnyeges eseményen, amelyen az American Horror Story című sorozat 100. epizódját ünnepelték. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszavonulásáról beszélt a The New York Timesnak a 76 éves Kathy Bates – bukkant rá az Origó. A színésznő azt mondta, a hamarosan látható sorozata, a Matlock után már nem vállal újabb munkát. 

Premiere Screening Of FX's "American Horror Story: Hotel" - Arrivals
Fotó: AFP/Getty Images

Ez az utolsó táncom

– fogalmazott a szeptemberben induló sorozatról. Beszélt arról is, hogy egy rossz forgatási élmény után közölte az ügynökével, hogy visszavonul, de a Matlock forgatókönyve annyira megfogta, hogy mégis elvállalta. A Matlock Emmy-díjas eredetije 1986 és 1995 között futott az Amerikai Egyesült Államokban, de idehaza is ismerős lehet történet. A sorozat egy ügyvédről szólt, aki a valódi elkövető előkerítésével érte el a védencei felmentését. A korábbi verzióban a címszerepet még Andy Griffith játszotta, az ő női verzióját alakítja most Kathy Bates.

Kathy Bates 1990-ig csak kisebb szerepeket kapott Hollywoodban, aztán jött az áttörés. Játszott A nő nem felejt, a Dick Tracy és A gyönyör rabjai című filmekben, majd megkapta élete első főszerepét a Stephen King regényéből készült Tortúrában, amelyben egy megszállott rajongót alakított, aki egy baleset után fogva tartotta és terrorizálta a kedvenc íróját. A szerepért Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.