A Római Magyar Akadémián is látható lesz Rényi Katalin 21 gramm című kiállítása

Szentendre után május 3-tól a Római Magyar Akadémián láthatja a közönség Rényi Katalin Munkácsy Mihály-díjas grafikus, festő 21 gramm című kiállítását, amelynek középpontjában az emberi lélek áll.

Forrás: MTI2019. 05. 01. 14:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Római Magyar Akadémia közlése szerint a római közönség az akadémia első emeleti díszfolyosóján és dísztermeiben tekintheti meg a festőművész munkáit péntektől. A május 30-ig látható kiállításon a művek tárgya minden esetben a lélek vagy a lélekhez kapcsolódó transzcendens esemény, esetenként misztérium. „Kivétel nélkül olyasmi, ami túl van vagy legalábbis túlmutat az anyagi világon”- írják.

A festőművész 21 gramm című tárlatát a közönség tavaly októbertől idén február közepéig láthatta a szentendrei MűvészetMalomban, ahol a hagyományos táblaképek mellett különleges objekteket és óriási méretű képtekercseket is bemutattak. A kollekciót az életmű egészéből állította össze Muladi Brigitta kurátor.

Rómában a megnyitót követően Bartók-darabokat hallhat a közönség a római AIMART Nemzetközi Zeneakadémia tanítványainak jóvoltából.

A kiállítás kurátora Baska Barbara. A tárlat Róma után Párizsban, Moszkvában, Bécsben, Berlinben majd Brüsszelben lesz látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.