Hegedűk, gólyalábak és folk a löszfalnál

Csütörtökön kezdődik a Dombos Fest, a Délvidék legkedveltebb művészeti fesztiválja a kishegyesi löszfal tövében. Az egykori szemétdomb helyén civil összefogással kialakított helyszínen 19. alkalommal rendeznek fesztivált.

Magyar Nemzet
2019. 07. 10. 7:29
Juhász Gábor
Budapesttől a Balkánig: színes zenei kínálattal várják a látogatókat Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dombos Fest a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. A löszfal ismét legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is, amely a Délvidéken egyedül ezen a helyszínen honos. Az idén négynapos fesztivál zenei kínálata a térség legjobbjaiból válogat ebben az évben is. A nyitó napon a Cimbalom Brothers koncertje várható, és visszatérő vendégként fellép a Kiscsillag is. Tavaly a négy szaxofonosból álló Road Six Sax koncertje bizonyult a legsikeresebbnek, így nem csoda, ha idén két helyszínen is fellép. A Balkánon népszerű sevdah stílus legismertebb fellépője a Mostar Sevdah Reunion, most nyári euró­pai turnéjukon a Dombos Festet is útba ejtik. A fesztivál állandó fellépője, Lajkó Félix azzal az új formáció­val, nagy zenekarral érkezik, amellyel már budapesti koncertjein ámulatba ejtette közönséget.

Budapesttől a Balkánig: színes zenei kínálattal várják a látogatókat
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Terra Profonda, a Canarro együttesek Budapestről érkeznek. A folk rajongóinak szórakoztatásáról Balogh Melinda új formációja és a Fokos gondoskodik majd.

A gyerekekre is gondoltak, a Bahorka interaktív mesejátéka, Tóth Viktor magyar népmeséket bemutató szaxofonjátéka várja a legkisebbeket, Méhes Csaba pantomimprodukciója pedig minden korosztálynak szól.

A fesztivál zárónapján a 250 éves Kishegyes települést egy igazi utcabállal ünneplik, ahol gólyalábasok, utcazenészek és a löszfalon táncoló művészek is szórakoztatják az érdeklődőket.

A fesztivál velejárója a Dombosi Remix – irodalmi napok, a Rosé borterasz és a minden este 23 órakor fellobbanó tábortűz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.