Júniusi nyitást tervez a Margitszigeti Színház

A nemzeti összetartozás napi Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel veszi kezdetét a Margitszigeti Színház idei szezonja június 3-án, ha a rendeletek engedik. Az esten a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre lép színpadra. Az eredetileg májusra meghirdetett koncerteket pedig későbbi időpontokban tartják meg.

Magyar Nemzet
2021. 04. 19. 21:55
Bán Teodóra
Bán Teodóra továbbra is fontosnak tartja, hogy minél szélesebb műfaji kínálatot vonultassanak fel Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Margitszigeti Színház nyitási tervének a legfőbb szempontja a biztonság és ennek érdekében a mindenkor aktuális intézkedések betartása, betartatása. Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A színház vezetése felkészült arra, hogy minden esetben megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek a közönség, a művészek és háttérdolgozók biztonsága érdekében. Ezért a fellépő művészekkel közösen úgy döntöttek, hogy az eredeti májusi nyitás dátumát áthelyezik június elejére. A májusi produkcióknak pedig új időpontot biztosítanak – tájékoztatta lapunkat a teátrum. Így az idei szezon június 3-án, a nemzeti összetartozás napi Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel indul, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre szereplésével.

Megnyugtató és egybehangzó döntés született a szervezők részéről, ennek köszönhetően az előszezonra tervezett könnyűzenei koncertekről nem kell lemondaniuk a rajongóknak, mert azokat új, egyeztetett időpontokban megtartják. A műfaji sokszínűség jegyében az idei évben tehát a színpadon dzsessz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt fellépnek. Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik szeptember 15-én több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdolna, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában. Július 1-jén a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához csatlakozhatunk. Szeptember 4-én Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra ad koncertet Tóth Gabival és meglepetésvendégekkel. Június 29-én Demjén-koncerten, szeptember 12-én pedig Szikora Róbert és az R-Go koncertjén vehetünk részt a Margitszigeten.

Bán Teodóra, a színház ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmaz: „A korábbi éveknél is sokszínűbb, hosszabb szezonnal, hazai és nemzetközi előadókkal, könnyű- és klasszikus zenei koncertekkel, valamint opera-, balett- és táncelőadásokkal, sőt öt nagy musicalpremierrel is készülünk a művészek és a közönség élő nagy találkozására. Úgy gondoljuk, hogy dolgunk és tesszük is, hogy kinyitjuk a kapuinkat, helyet adunk a művészeknek, a pandémia miatt nehéz helyzetbe került előadóknak megadjuk a színpadra lépés lehetőségét, a kőszínházi szezonban elmaradt bemutatóknak is helyet adva, a biztonságos, szabadtéri körülmények között.”

Ahogy korábban lapunk is megírta, a Puskás, a Kabaré, a Mozart!, a Nikola Tesla, valamint a Hegedűs a háztetőn című musicalt láthatja a közönség. Míg a komolyzenei kínálatot az opera, a balett és a rendhagyó látvánnyal, tartalommal színpadra készülő évfordulós szerzők, Verdi és Mozart kiemelt figyelemre számíthatnak. A néhány hónapja a bécsi operaházban a nyers, realista stílusáról elhíresült Calixto Beito rendezése, Bizet Carmen című operája a Magyar Állami Operaház közreműködésében kerül színre június 25-én és 27-én. Augusztus 20-án, az ünnep alkalmával a Bánk Bán című operát nézhetjük meg Vidnyánszky Attila rendezésében. Az algír származású koreográfus, Hervé Koubi Odüsszeia-bemutatója július 16-án, míg a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztár, Szergej Polunyin augusztus 13-án gondoskodik az elmúlt év, illetve az előttünk álló időszak nehéz pillanatainak tartalmassá tételéről és megédesítéséről.

A részletes programot a Margitszigeti Színház honlapján érhetik el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.