Ma kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál

Több mint 80 programmal, szerzői estekkel, felolvasásokkal és koncertekkel várja a közönséget a szerdán kezdődő Margó Irodalmi Fesztivál a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

Forrás: MTI2019. 06. 12. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen mutatja be új kötetét mások mellett Tóth Krisztina, Bodor Ádám, Háy János, Lackfi János Péterfy Gergely és Nádasdy Ádám is. A Margó vendége lesz Veronika H. Tóth, aki Viola Stern Fischerrel készített interjúiból írta meg A Mengele-lány című könyvet. A Prágában élő, pszichiáterként dolgozó Svetlana Zuchová Yesim című kisregényével érkezik, amelyben egy fiatal ausztriai emigráns török énekesnő történetét meséli el.

Idén is lesznek az irodalomhoz kötődő koncertek, szombaton pedig gyerekprogramokkal várják a családosokat. Varró Dani diafilmekkel készül, a 4-8 évesek számára rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak, a Szívünk rajta program keretében pedig Kis-Várday Júliával utazhatnak az óvodások a rímek világába.

A Margó Extra beszélgetéssorozat vendégei idén Ónodi Eszter, Udvaros Dorottya, Molnár Áron (noÁr), Vekerdy Tamás és Bérczesi Róbert (Hiperkarma) lesznek, tőlük azt tudhatják meg az érdeklődők, milyen hatással volt életükre az irodalom.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.