Paletta: A hazaszeretet a nemzet közös nevezője

A hazafias honvédelmi nevelésről, egy nagyszabású versmondó versenyről és egy fergeteges partiról is szó volt a Hír TV kulturális magazin műsorában.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 06. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazafias és honvédelmi nevelés célja az, hogy az alapvető értékek bekerüljenek a gyerekek tudatába. A programról Simicskó István kormánybiztos vendégünk a következőket mondta:

„Tudjuk, hogy milyen világban élünk és nyilván a világ gyorsan változik, ezért olyan képességeket, olyan kompetenciákat érdemes a fiatalok felé átadnunk a nevelési-oktatási rendszeren keresztül, de nyilván három gyermekes édesapa is mondom ezt, amelyekkel ebben a mai felgyorsult világban is képesek helytállni. Vannak örök érvényű igazságok, ezek pedig a szülőföldhöz, a hazához való kötődés. Ez egy olyan eligazodási pont ebben a gyorsan változó, rohanó világban, amely szinte minden gyermek, minden fiatal ember számára fontos lehet. Egy fogódzó, amely utat mutat mindig, minden nehézség közepette. Erről szól röviden a hazafias nevelés témaköre. Olyan érzelmi kompetenciákat, érzelmi intelligenciát kifejleszteni a fiatal emberekben, a jövő nemzedékében, amellyel egyfajta törvényt írunk be a szívünkbe, amely a hazaszeretet törvénye.”

Jön a IV. Nemzeti VERSeny élő szuperdöntője

Versenyezni bárhogy lehet, akár versekkel is. A IV. Nemzeti Verseny hétvégi szuperdöntőjéről, Lutter Imre, Radnóti –és Bánffy díjas előadóművész beszélt műsorunkban.

„Az egész verseny, amelyet a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete szervez negyedik éve. Lényegében a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarságot is megpróbálja megszólítani azzal, hogy egy olyan háromfordulós rendszert állít össze, amelyben az első két fordulóban nem fontos a valós jelenlét, csak a virtuális. Pont azért jó, mert akiknek egyébként nehézséget okozna fizikailag, vagy anyagilag, hogy eljussanak egy olyan helyre, mint a Nemzeti Színházba, az ország első színházába. Ők is be tudják küldeni a versmondásukat, majd utána, akik tovább jutnak a középdöntőbe, a versfilmjüket, hogy aztán eljöjjenek az ebből válogatott versenyzők a Nemzeti Színházba.”

What is love? – A párok bulija!

A műsor vendége volt továbbá Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique, zenész és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója is, akik arról beszéltek, hogy egy fergeteges partin erősítik meg a párok az összetartozásukat november 16-án.

A teljes műsor IDE KATTINTVA nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.