Újraindult a kulturális élet Balatonfüreden

Várja a látogatókat a balatonfüredi Jókai-emlékház, a Városi Múzeum és a Bodorka látogatóközpont is.

2020. 06. 22. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt szombaton újra megnyíltak a közművelődési és művészeti intézmények a kultúra balatoni fővárosában. A koronavírus-járvány miatt március közepén bezárt múzeumok, tárlatok, emlékházak közül a legnagyobb érdeklődésre feltehetően az a Vaszary Galériában rendezett „élő” Top 10 kortárs kiállítás tarthat számot, amelyet március közepe óta csak online térben láthatott a közönség. Várja az érdeklődőket a város kultúrájának egyik legjelentősebb intézménye, a Jókai-emlékház, újranyitott a Városi Múzeum, a Zsidó Kiválóságok Háza, a Vitorlázeum, és újra időzhetünk akár egy fél vagy egy órát is a balatoni vízi világ csodáit bemutató Bodorka látogatóközpont hatalmas akváriumainál. A Kisfaludy Galéria csak július elején nyílik meg, az Arácsi Népház pedig a felújítások miatt csak július közepén. Nincs még döntés az Anna-fesztivál és a város legnevezetesebb eseménye, az Anna-bál megrendezéséről, de lapunk értesülése szerint a rendezvénygazda önkormányzat stábja már startra készen áll az ikonikus esemény megszervezésére. A Vaszary-kert hét végi napjain újra festenek a Múzsa Művészeti Egyesület tagjai, és ott a továbbiakban is rendeznek irodalmi és zenei matinékat. Vasárnap délután a Szent Efrém Férfikar mutatkozott be a füredi, illetve a városban tartózkodó kórusmuzsika-kedvelőknek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.