Péter tatárja következik. Rezeda Kázmér amúgy azt gondolta gyerekkorában, hogy a tatár a Magyarhonba betörő s magyar vitézek ledarálta kutyafejű tatárok húsából készül valóban, és meglehetős csalódás volt, hogy vastag tehénhúsokból. Imigyen: Végy fél kiló jó marhahúst. Persze bélszínt, de ha nem futja, kitűnő a szép felsál is, de kétszer darálva, rigorózusan lehártyázva. Egy egész tojás, só, bors gondolomformán, egy fej vereshagyma negyede, de lereszelve, szinte csak a leve folyjék a húsba, kevés pirospaprika, inkább a jó szín, mintsem az íz végett, mustár – és ami most következik, szégyellve íratik le, azzal a megjegyzéssel, hogy az egyetlen étel a világon, ahol ennek helye lehet, az Péter tatárja! –, szóval kell egy kis ketchup; és most következik a titok, amelytől Péter tatárja a legjobb: szükségeltetik bele egy kevéske, kizárólag Franciaországban kapható, Maggi márkájú Arome