A kenyér egy sokoldalú élelmiszer, számos módon felhasználhatjuk: legyen szó szendvicsről, pirítósról, bundás kenyérről, kenyérpudingról és még sorolhatnám. Ugyanakkor vannak olyan részei, amelyek megosztják az embereket.
Vannak, akik nem eszik meg a kenyér sarkát, mások a szélét vágják le gyakran. Ezek a részek ilyenkor a kukában landolnak, pedig több mód is van a felhasználásukra.

Tudta, hogy a kenyér kiválóan felhasználható levesek és pörköltek sűrítésére? Pedig így van! Kár lenne a kenyérsaroknak a kukában végeznie, ha ilyen praktikus módon is hasznosítható.
Hozzáadhatjuk a kenyérpudinghoz is! Ez egy isteni finomság, amellyel könnyen megmenthetjük a megmaradt, pár napos kenyeret.
Készíthetünk belőle zsemlemorzsát. Csak reszeljük le vagy tegyük a darabkákat egy kávédarálóba és már kész is van. Így anélkül jutunk zsemlemorzsához, hogy a boltba kellene szaladnunk érte.
A megmaradt kenyérsarok és a szikkadt kenyér tökéletes alapanyaga a máglyarakásnak is. A titok az egészben az, hogy a kenyérsarkakat gyűjthetjük a fagyasztóban, majd amikor egy nagyobb mennyiség már összegyűlt, kivehetjük és abból csinálhatjuk az egész desszertet.
A kenyérhéj és a kenyérsarok még tölteléknek is jó. Keverjük össze darált hússal, baconnel, tojással, egy kis sóval és borssal, esetleg májjal, és töltsük a csirkébe vagy a csirke bőre alá.
A megmaradt kenyérsarkakat a fasírtkészítésnél is felhasználhatjuk.
A cukor egy idő után hajlamos megkeményedni és összeállni. Kivéve akkor, ha kenyérdarabot teszünk bele. A cukor ugyanis felszívja a nedvességet a kenyérből. Ugyanez az elv igaz a kekszekre is. Ha azt akarjuk, hogy megőrizze puha textúráját akkor tegyünk mellé kenyeret.
Ha kockára vágjuk, tökéletes kruton lesz belőle.