Nem tudja, mit kezdjen a kenyér sarkával? – Íme a megoldás

Akár édes, akár sós ételre vágyik a szervezetünk, számtalan alternatíva sorakozik az orrunk előtt.

Forrás: origo.hu2020. 08. 25. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kenyér egy sokoldalú élelmiszer, számos módon felhasználhatjuk: legyen szó szendvicsről, pirítósról, bundás kenyérről, kenyérpudingról és még sorolhatnám. Ugyanakkor vannak olyan részei, amelyek megosztják az embereket.

Vannak, akik nem eszik meg a kenyér sarkát, mások a szélét vágják le gyakran. Ezek a részek ilyenkor a kukában landolnak, pedig több mód is van a felhasználásukra.

Fotók: Pexels

Tudta, hogy a kenyér kiválóan felhasználható levesek és pörköltek sűrítésére? Pedig így van! Kár lenne a kenyérsaroknak a kukában végeznie, ha ilyen praktikus módon is hasznosítható.

Hozzáadhatjuk a kenyérpudinghoz is! Ez egy isteni finomság, amellyel könnyen megmenthetjük a megmaradt, pár napos kenyeret.

Készíthetünk belőle zsemlemorzsát. Csak reszeljük le vagy tegyük a darabkákat egy kávédarálóba és már kész is van. Így anélkül jutunk zsemlemorzsához, hogy a boltba kellene szaladnunk érte.

A megmaradt kenyérsarok és a szikkadt kenyér tökéletes alapanyaga a máglyarakásnak is. A titok az egészben az, hogy a kenyérsarkakat gyűjthetjük a fagyasztóban, majd amikor egy nagyobb mennyiség már összegyűlt, kivehetjük és abból csinálhatjuk az egész desszertet.

A kenyérhéj és a kenyérsarok még tölteléknek is jó. Keverjük össze darált hússal, baconnel, tojással, egy kis sóval és borssal, esetleg májjal, és töltsük a csirkébe vagy a csirke bőre alá.

A megmaradt kenyérsarkakat a fasírtkészítésnél is felhasználhatjuk.

A cukor egy idő után hajlamos megkeményedni és összeállni. Kivéve akkor, ha kenyérdarabot teszünk bele. A cukor ugyanis felszívja a nedvességet a kenyérből. Ugyanez az elv igaz a kekszekre is. Ha azt akarjuk, hogy megőrizze puha textúráját akkor tegyünk mellé kenyeret.

Ha kockára vágjuk, tökéletes kruton lesz belőle.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.