Hihetetlenül látványos bolttal rukkolt elő a nagyvállalat

Lebegni látszik az öböl vizén a lámpásra emlékeztető bolt.

Forrás: origo.hu2020. 09. 08. 19:27
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem áll távol az Apple-től az extravagáns építmények felhúzása, számos, építészetileg különleges üzlet és persze a csillaghajós főhadiszállása után most Szingapúrban tett ki magáért a vállalat.

A szeptember 10-én megnyíló Apple Marina Bay Sands a vállalat 512. saját boltja, és mind közül az első nem szárazföldre épített, az inspirációját egy vízen lebegő lámpás adta.

A Foster + Partners építészcég által tervezett struktúra nem lebeg a víz tetején, az öböl medrébe süllyesztett pillérek és egyéb struktúrák felelnek a teljes stabilitásáért, ezek kívülről nem láthatók.

A látványos építmény belső szerkezetét a kupolákhoz hasonló módon tervezték meg, nappal és éjszaka is kiválóan illeszkedik a környezetébe.

A dizájn figyelembe veszi Szingapúr éghajlatát, visszatükrözi az erős napfény és a hő jelentős részét, azonban kiválóan átvilágított marad.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.