Vérfagyasztó dolgot művelt egy állatkereskedés kígyója + videó

Saját magát kezdte felfalni egy kétségbeesett kígyó, az esetről videofelvétel is készült.

Forrás: origo.hu2020. 09. 10. 14:34
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kígyók hidegvérűek, emiatt nem tudják maguktól szabályozni testhőmérsékletüket, szükségük van egy külső hőforrásra (ami lehet a Nap, vagy terráriumban tartott hüllők esetében egy lámpa), hogy felmelegedjenek.

Amennyiben túlmelegszenek, nem tudják izzadással hűteni testüket, ilyenkor sürgősen hűvös, árnyékos helyre kell vonulniuk.

Ha ez nem lehetséges, megtörténik a baj, a kígyó túlhevül. Anyagcseréjük teljesen felborul, megzavarodnak, hamis éhségérzet kezdi gyötörni őket. Ha nincs préda a közelben az is megeshet, hogy saját magukat kezdik megenni.

Fotó: Pexels

Ezt az önkannibalizmust figyelhetjük meg azon a felvételen, amit egy állatkereskedésben készítettek.

A videó készítésének körülményei nem teljesen tisztázottak, nem ismert például, hogy mikor etették utoljára az állatot, vagy milyen volt a környezeti hőmérséklet, az viszont tisztán látszik, hogy a vizes tálba menekült kígyó szenved, és a körülötte állók nem törik magukat, hogy segítsenek rajta.

Felkavaró képsorok következnek!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.