Szándékosan vezethette Tesláját a szakadékba egy férfi Kaliforniában

A hatóságok szerint csoda, hogy az autó mind a négy utasa túlélte a zuhanást a Pacific Coast Highway hírhedt sziklafaláról, ahol sok halálos baleset történik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 04. 14:23
Tesla with four occupants plunged over a cliff on Highway 1 of California
Tesla with four occupants plunged over a cliff on Highway 1 of C CALIFORNIA, USA - JANUARY 2: Rescue teams are seen at the scene as a Tesla with four occupants plunged over a cliff on Pacific Coast Highway 1 at Devils Slide on January 2, 2023 in San Mateo County, California, United States. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tayfun Coskun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkossági kísérlet és gyermekbántalmazás miatt tartóztatták le egy veszélyes kaliforniai útszakaszról egy mély szakadékba zuhant autó sofőrjét. A gépkocsiban egy nő és két gyermek is utazott, de mindannyian túlélték a 76 méteres zuhanást – közölte az MTI.

A helyi hatóságok keddi közleménye szerint a pasadénai Dharmesh A. Patelt a San Mateo megyei börtönbe szállították, miután elbocsátották a kórházból, ahová a baleset után beszállították. A kaliforniai autópálya-rendőrség vizsgálata szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy a férfi szándékosan hajtott a szakadékba.

A CBS News értesülése szerint a 42 éves Patel mellett egy 41 éves nő, egy hétéves kislány és egy négyéves kisfiú is volt a kocsiban. Azt azonban nem tudták megerősíteni, hogy egy család tagjai voltak.

Ugyanakkor a Los Angeles-i Providence Holy Cross kórház, amelyben Patel orvosként dolgozik a radiológián, kedden kiadott közleményében sajnálkozását fejezte ki a közlekedési baleset miatt, és azt írták, hogy a kocsiban Patel a családjával utazott.

A hatóságok szerint csoda, hogy az autó mind a négy utasa túlélte a zuhanást a Pacific Coast Highway hírhedt sziklafaláról, ahol sok halálos baleset történik. 

A Tesla több mint 76 métert zuhant az autópályáról, többször megfordult, és teljesen összetörve a kerekein landolt a sziklák között.

A mentők mind a négy utast kórházba szállították. Az első jelentések szerint állapotuk súlyos volt, de eszméletüknél voltak. A gyerekek mozgásszervi sérüléseket szenvedtek, a felnőtteket traumás sérülésekkel helikopterrel vitték kórházba – írták.

Borítókép: Mentőcsapatok az úgynevezett halálszakadéknál, a baleset helyszínén (Fotó: Anadolu Agency/AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.