Egy vadász ütötte agyon a kiskutyát, azonnal a helyszínre vonultak az állatvédők

Szörnyű tragédia történt Jászkarajenőn.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 04. 29. 15:01
Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In, illusztráció, rendőrség, rendőrautó, villogó
Fotó: ChiccoDodiFC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan kivégeztek egy kiskutyát a Pest vármegyei Jászkarajenőn – tudta meg a Ripost. Csörnyei István, a Soul ín Soul – Lélek a lélekben állatvédő alapítvány egyik segítő munkatársa számolt be az esetről a lapnak. 

Péntek reggel történt a tragédia, amikor megölték a kiskutyát. Az állatvédőt az egyik barátja értesítette, ugyanis ő éppen a szemben lévő boltban vásárolt, amikor meghallotta a szívszaggató nyüszítést. Csörnyei István azonnal a helyszínre sietett. 

„A férfi, aki egyébként az önkormányzatnál dolgozik, mellette pedig tudtommal vadász, ott állt a vérbe fagyott kisállat mellett. Miközben hívták a rendőrséget, visszatartották a férfit, hogy ne menekülhessen el” – mondta el az állatvédő a Ripostnak. Azt is elmondta, végül férfi a plébánián található kukába dobta a tetemet, de a rendőrség miatt később vélhetően egy ismerősével elvitethette, hiszen mire odaért István, már nem volt benne, csak a temérdek vér fogadta a helyszínen.

A rendőrség a Ripost megkeresésére válaszolva közölte: a ceglédi rendőrök egy 42 éves jászkarajenői férfit elfogtak, előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. Ellene állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a ceglédi rendőrkapitányság vizsgálati osztálya.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.