Gerendai Károly elmondta, hogy mit gondol az éhesen maradt Johnny Depp ügyéről

Sokakat megosztott az a kérdés, miszerint szakmai döntés vagy egyenesen öngól volt, amikor egy budapesti étteremben nem szolgálták ki a legendás színészt. A VG megkérdezte a történtekről a szakmát.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG2023. 04. 27. 13:06
DEPP, Johnny
London, 2020. július 13. Johnny Depp amerikai színész pere újabb tárgyalási napjára érkezik a londoni legfõbb királyi bíróságra 2020. július 13-án. Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelõs szerkesztõje, Dan Wootton ellen egy 2018-ban közölt cikkért, amely szerint a színész bántalmazta korábbi feleségét, Amber Heard amerikai színésznõt. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Karib-tenger kalózai-filmek sztárja a Palotanegyed egyik tapasbárjában akart vacsorázni, viszont nem tudott sem leülni, sem pedig fogyasztani.

A spanyol étterem egy bejegyzésben árulta el, hogy a helyszínen éppen esküvő volt, ezért nem volt hely a betérő vendégeknek, köztük Johnny Deppnek sem. Bár a színész éhesen maradt, egy fotóra így is összeállt a személyzettel. A tapasbár közösségi oldalán osztotta meg a képet és a történetet, amit végül meglehetősen vegyesen fogadtak a kommentelők.

Volt, aki remélte, hogy ez csak egy rossz vicc, hiszen bárki kiugrana a bőréből, ha az esküvőjére ekkora sztár érkezne. Többek szerint nem lett volna szabad elengedni étlen-szomjan a világ egyik legismertebb színészét, és valahogy meg kellett volna oldani a helyzetet. Olyan is akadt, aki szerint nem hibázott az étterem, sőt, úgy járt el, ahogyan kell, hiszen egy zárt körű rendezvényre kötött megrendelést teljesített.

Gerendai Károly szerint:

Nagyon jófej Johnny Depp, hogy belement a közös fotózásba, pedig még vendégül sem tudták látni ott

A gasztronómiai nagyvállalkozó a VG kérdésére elmondta, hogy Michelin-csillagos éttermeiben eddig is számtalan világhírű vendég fordult meg, és távozott elégedetten. Hozzátette, hogy már az asztalfoglalásnál tisztázni szokták, hogy ki lehet-e adni a különleges vendég nevét, vagy inkognitóban szeretne étkezni náluk. Legtöbbször az utóbbit kérik, vagyis hogy ne publikálják a nevüket és ottlétük hírét, mert magánemberként, privát vendégként érkeznek és étkeznének ott.

Önmagában nagyon jó hírnek értékeli, ha valahol olyan telt ház van, hogy még egy világsztárt sem tudnak leültetni, viszont

aranyszabály, hogy senki miatt nem állítanak fel vendéget, és privát rendezvényt sem zavarnak meg, érkezzen akármilyen különleges személy az étterembe váratlanul. 

Az esetről úgy véli, hogy „nem igazán értelmezhető reklámnak, ha valaki nem étkezett egy adott étteremben, mégis vele fotózkodnak, bár talán azt akarták ezzel üzenni, hogy olyan menő a hely, hogy még világsztároknak sem mindig jut náluk hely” – fejtette ki a lap kérdésére a legismertebb magyar gasztrovállalkozó.

Hasonlóan gondolkodik az ügyről Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, aki szerint „egy esküvő nem az étteremről, hanem kizárólag az adott párról szól”.

Hozzátette, hogy bármelyik vendéglőssel előfordulhat, hogy telt ház vagy privát rendezvény miatt kerül olyan helyzetbe, amikor ha nem is világsztárt, de egy számára fontos, asztalfoglalás nélkül betoppanó törzsvendégének kell nemet mondania.

Borítókép: Johnny Depp amerikai színész (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.