Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Óriási húsvéti strucctojásfa díszeleg a Veszprémi Állatkertben

Húsvétkor az állatkert különleges látványossága csábítja el a környékbelieket.

Magyar Nemzet
Forrás: Likebalaton2023. 04. 09. 10:26
Fotó: Fotó: veol.hu/Juhász-Léhi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsvéthoz számos népszokás és hagyomány kötődik, legyen szó tojásdíszítésről vagy locsolkodásról: a Veszprémi Állatkert különleges meglepetéssel várja vendégeit idén is az ünnepen – írja a Likebalaton.

Rendhagyó tojásfával találkozhatnak a látogatók a Gulya-dombi bejáraton belépve. A fát csaknem húsz olyan strucctojással díszítették fel, amelyek különböző színekben és mintákban pompáznak, és amelyeket az állatkert munkatársai készítettek – mondta Koloszár Anita természetvédelmi referens.

A gondozók remélik, hogy idén is sok tojással örvendeztetik meg a vadasparkot, hogy jövőre még több strucctojás díszíthesse az állatkerti fát. 

A strucc egy-egy krémszínű vagy fehér tojásának tömege eléri a másfél kilogrammot, ami a tyúktojás tömegének huszonötszöröse. Egy tojó akár húsz tojást is lerakhat egy fészekbe.

Borítókép: Strucctojásokat tart a természetvédelmi referens (Fotó: Veol.hu/Juhász-Léhi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.