Soha ennyit még nem fizettek pulóverért, de jó okuk volt rá

1,1 millió dollárt, azaz 394 millió forintot adott valaki a báránymintás ruhadarabért.

Forrás: MTI2023. 09. 14. 19:17
DIANA hercegnõ; FAYED, Dodi
London, 2023. augusztus 31. A brit királyi család egyik tisztelõje piros rózsával a kezében áll a Diana néhai walesi hercegnõ emlékére elhelyezett virágok és fényképek elõtt a londoni Kensington-palota kapujánál 2023. augusztus 31-én. Diana hercegnõ és kedvese, Dodi al-Fayed üzletember 26 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben a párizsi Alma-alagútban. A hercegnõ 36 éves volt. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 26 évvel halálát követően 1,1 millió dollárért (394 millió forint) kelt el Diana hercegnő (1961–1997) báránymintás pulóvere egy New York-i árverésen – közölte csütörtökön a Sotheby’s aukciósház.

Ez volt a legmagasabb ár, amelyet valaha egy pulóverért fizettek, és egyben ez volt Diana hercegnő árverésen legdrágábban elkelt ruhadarabja.

Az aukciósház a ruhadarab kikiáltási árát eredetileg 80 ezer dollárban állapította meg. Röviddel azonban a többnapos online aukció lezárulta előtt egy 15 perces intenzív licitálás során a több mint negyven résztvevő 190 ezer dollárról 1,1 millió dollárra hajtotta fel az árat.

A Sotheby’s nem közölte a vásárló kilétét, aki végül megszerezhette a piros pulóvert, amelyet több fehér mellett egyetlen fekete bárány díszít. A pulóvert Lady Diana Spencer, az akkor még trónörökös Károly herceg menyasszonya 1981 nyarán hordta, amivel nagy feltűnést keltett. A gyártó Warm & Wonderful márkáját egy csapásra felkapottá tette, hogy a hercegnő viselte. A Buckingham-palota a pulóvert visszaküldte a készítőknek, mivel az megsérült. Azt kérték, javítsák meg vagy cseréljék ki, és Diana végül kapott helyette egy másikat. Az eredeti pulóvert, amelyre most licitálni lehet, csak idén márciusban találták meg a Warm & Wonderful márka tulajdonosainak padlásán.

A gyártó a pulóvert most is árusítja, átszámítva több mint 77 ezer forintért.

Borítókép: A brit királyi család egyik tisztelője piros rózsával a kezében áll a Diana néhai walesi hercegnő emlékére elhelyezett virágok és fényképek előtt a londoni Kensington-palota kapujánál 2023. augusztus 31-én. Diana hercegnő és kedvese, Dodi al-Fayed üzletember 26 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben a párizsi Alma-alagútban. A hercegnő 36 éves volt. (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.