A SpaceX Dragon nevű űrkapszulája leszállt a Mexikói-öbölben

Leszállt a Mexikói-öbölben vasárnap, helyi idő szerint délután a SpaceX magánvállalat Dragon nevű űrkapszulája a NASA két asztronautájával, Doug Hurley-vel és Bob Behnkennel a fedélzetén.

Forrás: MTI2020. 08. 02. 22:14
null
-, 2020. augusztus 2. Az amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) által 2020. augusztus 2-án közreadott képen Bob Behnken és Doug Hurley amerikai asztronauták a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat Crew Dragon személyszállító ûrkapszulájában ülnek, mielõtt az leválik a Nemzetközi Ûrállomásról augusztus 1-jén. Az ûrkapszula várhatóan augusztus 2-án ereszkedik le fékezõernyõkkel a Mexikói-öbölbe. MTI/EPA/NASA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két űrhajós jól van. Járművük Florida térségében, Pensacola közelében érkezett a vízbe négy óriási ejtőernyő segítségével. Az eseményt az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA élőben közvetítette. A két űrhajós 21 órával korábban vált el a Nemzetközi Űrállomástól, ahol két hónapot töltött.

A felszedésükhöz több mint 40 ember mozgósítottak, két kutató-mentő hajót, két gyorsnaszádot és néhány helikoptert vetettek be.

Az űrhajósok az egyik kutató-mentő hajó fedélzetén orvosi vizsgálaton esnek át, majd átszállítják őket a félszigetre, de még nem tudni, hogy tengeri vagy légi úton.

Kilenc éve ez volt az első amerikai űrrepülés saját eszközzel, mert az űrrepülőgépek leállítása óta az amerikai kozmonauták is orosz űrhajókat használtak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.