Könyvkarantént vezet be az Osztrák Nemzeti Könyvtár

„Az idő kitűnő fertőtlenítője papírnak és ragasztónak, és jobb a fertőtlenítőszereknél.”

Forrás: kisalfold.hu2020. 06. 07. 8:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Könyvkarantént” vezet be az Osztrák Nemzeti Könyvtár a koronavírus-fertőzés veszélye miatt – tudatta az intézet, amely Ausztriában a legtöbb könyvvel rendelkezik, és amely Európa legnagyobb barokk könyvtára.

A bibliotéka hétfőn nyit újra az olvasók előtt. A visszavitt könyveket egy különleges teremben legalább egy napon át „karanténban” tartják, hogy új kikölcsönzőjüket – ha netán vírushordozók – ne fertőzhessék meg.

„Az idő kitűnő fertőtlenítője papírnak és ragasztónak, és – tekintettel a könyvek állagmegőrzésének fontosságára – jobb a fertőtlenítőszereknél” – áll a könyvtár közleményében.

A bibliotéka frissíti adatbázisát az interneten, így az érdeklődők értesülhetnek arról, hogy a kívánt könyv kölcsönben van-e vagy akad belőle a könyvtárban és kölcsönözhető, esetleg épp karanténba kényszerült-e – írja a Kisalfőld.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.