Műanyag helyett algákból készítenek strandpapucsot Amerikában

Az emberek elkezdtek olyan termékeket követelni, amelyekkel elkerülhető a környezeti katasztrófa.

Forrás: MTI2020. 08. 07. 20:29
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezet védelmére biológiailag lebomló strandpapucsot készítettek algából amerikai kutatók. A San Diegó-i székhelyű Kaliforniai Egyetem és az Algenesis Materials startup-vállakozás kutatói több évig kísérleteztek azzal, hogy előállítsanak egy tömör, habszerű anyagot algákból kivont olajból biostrandpapucs készítéséhez.

Azt remélik, hogy a jövőre piacra kerülő termék által csökkenni fog az óceánokba és a szemétlerakókba kerülő műanyag mennyisége.

– Évente világszerte több mint egymilliárd strandpapucsot gyártanak, amelyek jelentős mértékben szennyezik az óceánokat – mondta Stephen Mayfield, az egyik projektvezető, a kaliforniai Alga Biotechnológiai Központ igazgatója.

Az óceánok műanyagszennyezése várhatóan megháromszorozódik 2040-re a Nemzetközi Szilárdhulladék Társaság nem kormányzati szervezet adatai szerint.

– Az emberek elkezdtek olyan termékeket követelni, amelyekkel elkerülhető a környezeti katasztrófa – hangoztatta Tom Cooke, az Algenesis Materials elnöke.

A kutatók a Bioresource Technology Reports folyóiratban megjelent tanulmányban írták le a fenntartható, fogyasztóbarát és biológiailag lebomló anyag sikeres fejlesztését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.