Női alak kerül a szemaforokra az egyik legnépesebb városban

Mumbai az első indiai város, ahol a piros és zöld közlekedési lámpákon a szokásos férfi alakokat több mint száz helyen női figurák váltják fel – írta a The Guardian online kiadása.

Forrás: BAMA2020. 08. 06. 20:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedés a hatóság szerint annak a nagyobb tervnek a része, mellyel gyalogosbarátabbá teszik az utakat a városban.

- A város karakterét tükrözik vissza a lámpák figurái, a város pedig hisz a nemek egyenlőségében és bátorítja a nőket. Ez még csak a kezdet – közölte Kiran Dighavkar a városvezetés képviseletében.

Aktivisták szerint a változás kicsi, mégis jelentős, mivel sok indiai városban a nők még csak egy kis részét teszik ki a járókelőknek.

- Ha a kislányok új nemzedéke úgy nő fel, hogy női alakokat lát a lámpákon, ebből a kicsi, de erőteljes jelzésből megtanulja, hogy a nők a közösségéhez tartoznak – mondta Silpa Phadke társadalomkutató.

India pénzügyi fővárosában már külön nőknek fenntartott kocsikkal közlekednek az elővárosi vonatok és női üléseket tartanak fenn a buszokon. Mumbai India egyik legbiztonságosabb városa a nők számára – emlékeztet a Baranya megyei hírportál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.