Újra megnyílt a Machu Picchu, de csak egy ember számára

Csaknem hét hónapot várt peruban a japán férfi, hogy beléphessen Machu Picchu inka romvárosába.

Forrás: MW2020. 10. 13. 11:36
null
Katajama azonnal megosztotta élményeit a világhálón Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen turista számára megnyitotta Peru a Machu Picchut, miután a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi csaknem hét hónapja vár arra, hogy beléphessen az inka romvárosba.

Katajama Jessze a történelmi helyszín közelében, a hegyek lejtőin elterülő városban, Aguas Calientesben élt március közepe óta és a kulturális minisztériumnál kérelmezte, hogy beléphessen a Machu Picchu területére – mondta el Alejandro Neyra miniszter.

Katajama azonnal megosztotta élményeit a világhálón
Fotó: Instagram

„Azzal az álommal érkezett Peruba, hogy felkereshesse a területet. A japán állampolgár a park vezetőjével együtt látogatta meg a parkot, hogy még azelőtt teljesíthesse az álmát, hogy visszatér hazájába” – mondta Neyra virtuális sajtótájékoztatóján.

Így Takajama lehetett az első látogató, aki hét hónap után végigsétálhatott a világörökségek közé tartozó, több mint 500 éves város romjai között. A férfi eredeti tervei szerint csak néhány napot töltött volna Peruban, hogy megnézze a Machu Picchut.

A teljes cikket ITT olvashatják.

Az ősi inka romvárost szándékosan építették az Andok törésvonalaira

Szándékosan építették az Andok törésvonalaira a inkák a 2450 méter magasan egy alig megközelíthető hegynyergen elterülő városukat, a Machu Picchut – véli egy brazil kutató, aki az Amerikai Geológiai Társaság Phoenixban zajló éves találkozóján mutatta be georégészeti elemzését a térségről.

„Nem véletlen a Machu Picchu elhelyezkedése. Lehetetlen lett volna ilyen települést építeni magasan a hegyekben, ha nem lettek volna törések a talajban” – idézte Rualdo Menegatot, a Rio Grande do Sul Szövetségi Egyetem geológusát az EurekAlert tudományos hírportál.

Az inka város elhelyezkedése, illetve az, hogy miért építették az inkák szentélyüket ilyen megközelíthetetlen helyen, régóta foglakoztatja a tudósokat.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.