Szocialista szembesítés

Gurmait is meglephette önleleplezésének a mértéke.

2020. 05. 20. 10:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amire rágörcsölsz, biztos kudarc.

Ha nagyon fontos lenne elérned a buszt, biztosan az orrod előtt megy el, ha pedig korán kell kelned, egész éjjel forgolódni fogsz.

Ezt a jelenséget mutatta be Szophoklész, az antik görög drámaíró is az Oidipusz király című tragédiájában, amelynek főhőse mindenáron elkerülné a szörnyű jóslat beteljesülését, hogy megöli az apját, és az anyjával fog hálni. Erőfeszítései ellenére persze végül mindkét sajnálatos esemény bekövetkezik.

A szocialista Gurmai Zitát is feltehetően az késztette arra, hogy korát meghazudtoló lendülettel futásnak eredjen a PestiSrácok riportere elől, hogy nem szerette volna szerencsétlen baloldali politikus, szerencsétlen MSZP, valamint szerencsétlen ellenzék benyomását kelteni. Ám a kukák között törtető, feldúlt asszony látványa ikonikus pillanatképét rögzíti a magyar baloldal lehangoló állapotának. A néma performansz végén az italboltba betérő politikusnő erős képbe sűrítve jeleníti meg a zavarodott, önmagával meghasonlott, nihilbe tartó ellenzéket. Gurmait is meglephette önleleplezésének a mértéke, és szidhatta magát a burleszk hőskorába illő jelenetekért.

De kérdés: mi történt volna, ha válaszol az újságíró kérdéseire? Mit felelhetett volna arra, hogy a gyöngyöspatai cigányok hátrányos megkülönböztetése ügyében még a keresetet beadó Soros-szervezet szerint is a Medgyessy-Gyurcsány kormányok alatt kezdődött a szegregált oktatás, és folyt éveken át? Milyen magyarázatot adott volna Gurmai arra, hogy párttársai és szövetségesei apokaliptikus terminusokkal írták le a mára lecsengő koronavírus-járványt, a pandémiát példásan kezelő kormányt pedig gyakorlatilag népirtással vádolták? Nem csoda, hogy a fejetlen futkorászás zsigeri reakcióját váltotta ki belőle a szembesítés.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.