Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A teljesen alkalmatlan Tüttő a főpolgármester-helyettesi székben

„Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy mostani, (...) az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél.”

2020. 11. 25. 17:30
Tüttő Kata
Budapest, 2014. szeptember 19. Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese a Falus Ferenccel, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével (a képen nem látható) közösen tartott, Félkészen átadott beruházások című sajtótájékoztatójuk előtt a budapesti Népligetnél 2014. szeptember 19-én. A tájékoztatón többek között azt is kifogásolták, hogy az 1-es villamos népligeti megállóját az aluljáró felől nem lehet megközelíteni, csak kisebb kitérővel, zebrán átmenve. MTI Fotó: Honéczy Barnabás Fotó: Honéczy Barnabás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeznek még a Kari Gerit lejárató titkos hangfelvételre? „A Tüttő egyébként, ezt én is nagyon benéztem, abban az értelemben, hogy én nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. (…) Én nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy mostani, ezt igazán nem tudom, az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél.”

Ám ez a nem erős ajánlólevél arra elegendőnek bizonyult, hogy Karácsony (öt közül) egyik főpolgármester-helyettese legyen. E cím szemmel láthatóan büszke tulajdonosaként bénázik mostanság, a fővárosi libernyák szavazók vélhető bosszankodására, például kedvenc csatornájuk, az ATV baráti alákérdezéseire válaszolva. Mint történt szeptember közepén, amikor kijelentette: ő nem mutogat az előző városvezetésre. Eme kijelentését követő néhány percben azonban elfelejtette, mit állított, s így fogalmazott: „az előző városvezetés (…) adósságot halmozott fel (…) fel nem újított hidakban, felüljárókban.”

Kanyarodjunk csak kicsinyt vissza a Margit híd 2002-ben (Demszky 3. ciklusa) tervbe vett rekonstrukciójához, amit 2007-ben (Demszky 4. ciklusa, Gyurcsány 2. miniszterelnöksége) a kormány is támogatott, és amiért 2011-ben (Tarlós István 1. ciklusa, a Fidesz–KDNP kormány 2. ciklusa) az új városvezetés és az új kormány kényszerült 32 milliárdot, az eredetileg tervezett költség tízszeresét kifizetni a szocik által kiválasztott kivitelezőnek.

A felüljárókat emlegetni pedig combos öngól, amennyiben a Csömöri úti felüljáró éppen rárogy képletesen a jelenlegi városvezetésre, valóságosan pedig a környékbeliekre.

Hasonló ügyetlenséget produkált az Újbuda TV-ben, ahol így felelt a kérdésre: „Azért kerültek el útfelújítások, mondjuk Zuglóba, mert gyakorlatilag az elmúlt kilenc évben azokban a kerületekben semmit nem újítottak föl.” Az sem oké, hogy a választópolgár politikai emlékezete kurta, no de egy főpolgármester-helyettes elfeledje, ki volt Zugló semmit fel nem újító polgármestere. Nos, Kata, Karácsony Gergely. Akit, miként ama titkos felvétel elárulta: „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak.”

Ám Tüttő Kata ámokfutása eddig az ATV-n jutott csúcsra, amikor Fürjes Balázzsal, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral „vitatkozott” két felvonást. Érvelni nem tudván, a felsorolt tényekre, adatokra kínos mosollyal bólogatott, mígnem a szemérmetlenül neki lejtő pályán, a műsor végén kifakadt, akár Szabó Tímea az Országházban, persze jóvalta csendesebben, hogy mindenről a kormány tehet. Ajjaj, szerepet tévesztett, Kata! Ama műsorban kegyed nem ellenzéki politikusként lépett fel, akinek Kunhalmi Ágnessel illenék ajtónak rohanni, hanem Magyarország fővárosának főpolgármester-helyetteseként, akinek minimum a tényekkel, az összegekkel illendő tisztába jönnie.

(Csak zárójelben jelzem: e téren főnöke sem maradt el helyettese mögött, amennyiben Kari Geri a Time magazinban Orbánozott egy öblöset, mint afféle vezető ellenzéki politikus, aki megmutatta: a Fidesz verhető. Ritkán olvasni efféléket bármely nagyváros felelős főpolgármesterétől. Bár Gál J. tollbamondta Facebook-bejegyzéseket sem gyakorta.)

Vajon miként sikerült képességek híján ilyen magasra hágnia Tüttő Katának? Jól ismerjük a mondást, miszerint minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Modern, genderalapú világunkban e korhadt, hímsoviniszta, biológiai nem szerint kirekesztő gondolatot illene száműzni, s az „újragondol” értelmében ekképpen fogalmazni: minden sikeres nő mögött áll egy férfi. Amely férfi, jelen esetben, a cikk elején Karácsony által felemlegetett Leisztinger. A férfi, aki kapcsolataival és sok-sok milliárdjával javára vált Tüttőnek, azonban 2019-re már kínos volt a személye, hát bejelentette: szakítottak. Vagy másért mentek szét?

Kari Geri, barátja, párttársa és egyik helyettese, Dorosz Dávid helyett Tüttőre bízta a Lánchíd felújítását. A szépasszony örömében mindjárt ellátogatott az A-Híd évzáró bulijára. Oda se neki, lévén a törvény szerint a cég nem pályázhatott a közbeszerzésen. De azért megpróbálták. Emlékeznek a hibás közbeszerzési kiírásra? Hát úgy.

Meg úgy, hogy a BKV járműbérlési tenderét olyan cég nyerte, amely semmi efféle referenciával nem bír. Naná, hogy nem, hiszen pár nappal az ajánlattételi idő lejárta előtt alapították. Méghozzá Leisztinger cégtársai. A BKK pont az alá a Dorosz Dávid alá tartozott, aki minap távozott helyettesi székéből. Rossz az, aki rosszra gondol. Én nem, mert tudomásul vettem, hogy Tüttő Kata városüzemeltetésért (így a BKV működéséért) felelős főpolgármester-helyettes és Leisztinger Tamás szakítottak.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.