Trump megy, Soros marad

Amerikában a valóság demokrata meghajlítása, a nyílt társadalom víziója győzött.

2021. 01. 11. 13:31
null
Washington, 2021. január 6. Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntetõ támogatóinak egy csoportja a Rotundában, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án. A támadás miatt félbeszakították a kongresszus két házának ülését, amelyen várhatóan hivatalosan is véglegesítik a demokrata párti jelölt, Joe Biden gyõzelmét hozó november 3-i amerikai elnökválasztás eredményét. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelben, és nézem a tévét. Nézem, ahogy az Egyesült Államokban a demokrata pártiak addig-addig hajlítgatják a valóságot, amíg az lesz a demokrácia, amit ők annak hirdetnek. A BLM–Antifa-randalírozás, rombolás, rablás, gyilkosság maga a békés tüntetés. A Capitolium előtt tüntetők, majd az épületbe betörők pedig a demokráciát lábbal tipró agresszorok.

Azt harsogják a liberálmensevik sajtótermékek, hogy a jelmezes tiltakozók Trump szimpatizánsai. Ja, annyira, amennyire 2006. október 23-án a Fidesz-nagygyűlés résztvevői támadtak az Alkotmány utcai rendőrkordonra, üvegekkel, vasrudakkal, késekkel – miként rögzíti a Gönczöl-jelentés. A valóságtól független propagandistákban az nem keltett gyanút, hogy amíg a magyar Országházba a szánkót gyújtogató, füstbombát hajigáló honi demokratáknak nem sikerült betörniük, addig a – vélhetőleg – nagyságrendekkel jobban őrzött amerikai törvényhozás épületébe könnyedén bejutottak a jelmezesek. Nézzenek oda! Véletlenül nem kiképzett Antifa-provokátorok tűntek fel a soraikban?

Kellett ez ahhoz, hogy az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald J. Trumpnak még az emlékét is végképp eltöröljék. Nem csupán a Twitterről, amelyen 88 millióan követték, de az online világon kívül a való világból úgyszintén. Nancy Pelosi elvtársnő alkotmányos eljárással, impeachmenttel fenyeget, amelynek végeztével nem kizárólag az exelnököknek járó kiváltságokat veszítené el Trump, de egész életére eltiltanák a közfeladatoktól. Ne feledjük, a távozó elnököt 2019-ben egyszer már felmentette az akkor még republikánus többségű szenátus!

Trump megy, Soros marad. Mindhalálig. S aztán is. Gyermekei: Alexander, Gregory, Robert, Jonathan, Andrea jóvoltából. Ők öröklik a vagyont, a hálózatot.

Trump vagyona 4,5 milliárd dollár, Sorosé 6,7 milliárd. Donald Trump megmérette magát, győzött, demokratikus úton lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Elszámoltatható, ellenőrizhető módon politizált. George Sorost soha, sehol, senki nem választotta meg semmiféle politikai tisztségre. Ő a pénzével hajlítja saját torz világképére a glóbuszt, politikailag elszámoltathatatlan, ellenőrizhetetlen módon. Az adóhatóság számoltathatná el a költéseiről. Mert költeni jócskán költött, s lett a 287. a világ harmincadik leggazdagabb emberéből. Miként a függetlenobjektív, liberálmarrxista sajtó magyarázta: a filantróp idős úr eladományozta több mint húszmilliárd dollárját. A lágyszívű emberbarát egyébiránt 18 milliárdot a Nyílt Társadalom Alapítványoknak adományozott. Mondhatni, magának. Azaz az adóhatóságnak coki.

A saját hálózatába pumpálta a lét, mivel működtetni kell a jelenkori kommunista internacionálét, hogy kiképzett ügynökeit a világ minden táján bevethesse, hogy a Soros-hálóba minél több politikus belegabalyodjon.

Trump megy, Soros marad. S marad a valóság meghajlítása, a nyílt társadalom víziója, ahol az egyetemes értékeket felváltják a szélsőséges, szűk csoportérdekek, ahol a farok csóválja a kutyát.

Nincs új a nap alatt. Nézzük csak Júdás apostol levelét: „Mert bizonyos emberek befurakodtak közétek, akiknek az ítéletük már rég megíratott; ezek az istentelenek Istenünk kegyelmét kicsapongásra fordítják, az egyetlen Urat, Urunkat, Jézus Krisztust pedig megtagadják. […] Ugyanígy Szodoma és Gomorra, valamint a szomszédos városok, amelyek hozzájuk hasonlóan kicsapongó életet éltek, és természetellenes gyönyöröket hajhásztak, intő példák a számunkra: az örök tűz lett a büntetésük.” (Júd 1, 4–7)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.