Jakab Péter szánalmas éjszakai performansza

A nevetséges és erőltetett figyelemfelkeltő akció talán csak egy szemkilövetős, kígyózós matekzseninek tetszik.

Juhász Attila
2021. 05. 19. 14:02
Jakab
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitt már krumplit a parlamenti ülésterembe, fotózkodott parizert fogyasztva mint a nép egyszerű gyermeke, és persze láttunk, hallhattunk tőle nem egy és nem két gyomorforgató, bicskanyitogató megnyilvánulást az ország házában, mindezt többmilliós havi fizetésért.

Igen, ő Jakab Péter, a valóságtól és persze korábbi önmagától, az alapító nyilatkozatától mára teljesen elrugaszkodó Jobbik vezetője.

Azok után, hogy a parlament hétfői ülésén minősíthetetlen stílusban sértegette a kormánypárt politikusait, amiért Kövér László házelnök – teljes joggal – megvonta tőle a szót, úgy gondolta, hogy ismét elő kell rukkolnia valami szánalmas akcióval. Szerdára virradó éjjel – kijárási tilalom idején – kiment a Parlament épülete elé, hogy ott egy fényfestéses performansz előtt pózoljon.

És, hogy mi is volt a felirat? Nem fogják kitalálni! „Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!”

A járványhelyzet idején amúgy is leterhelt rendőrséget akciója idején Jakab saját magára hívta ki és persze az egész történetet rögvest posztolta is közösségi oldalára.

Ezekből a blődségekből azonban a jelek szerint már a Facebook népének is kezd elege lenni.

Az egyik kommentelő hölgy meglehetősen találóan fogalmazott: „Nevetséges és erőltetett figyelemfelkeltő akció. Sajnálatos, hogy annyira lenézi, annyira butának nézi az embereket, hogy azt hiszi, ennyi elég, hogy miniszterelnök lehessen.”

A XXI. Század Intézet vezető elemzője pedig a következőket írta: „Mit tud még kitalálni? Szemmel látható módon Jakab Pétert nagyon megviseli, hogy nem tőle volt hangos az utóbbi napokban az ellenzéki sajtó és lemaradt a lájkversenyben, ezért úgy döntött, hajnali 2 óra 15 perckor kimegy sétálni a Parlament elé és kihívja magára a rendőrséget…” – fogalmazott közösségi oldalán Deák Dániel.

Mit tehetnénk még ehhez hozzá? Talán csak annyit, hogy demagógiából színjelest érdemel ennek a pojácának az újabb produkciója, ám politikai teljesítményként értékelni ezt gyakorlatilag lehetetlen.

Talán csak egy bizonyos szemkilövetős, kígyózós matekzseninek tetszik, aki egy ideje már be is vette őt a csapatába.

Oda is való.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.