Gyurcsány privatizálja az MSZP-t

A szocialista párt vezetése gyakorlatilag felszámolóbiztosként működik.

Kis Ferenc
2021. 06. 23. 11:03
Karcsony Gergely; Gyurcsny Ferenc; Molnr Gyula
Budapest, 2017. október 23. Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b-j) Budapesten, a Vértanúk terén ahol ellenzéki pártok vezetõi megkoszorúzták a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök szobrát 2017. október 23-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az első alkalom, hogy lehull a lepel a baloldal üzletszerű politikai gyakorlatáról, de ennyire nyíltan és brutálisan ritkán feslik fel a demokratikus álca, mint most Molnár Gyula volt MSZP-elnök ügyében. Maga az újbudai szocialista politikus mondta el őszinte felháborodással, hogy saját pártjának vezetése a feje felett alkut kötött Gyurcsányékkal és átadta őt a DK-nak.

Azt eddig is tudtuk, hogy az MSZP élén álló Tóth Bertalan–Kunhalmi Ágnes tandem jó kapcsolatokat ápol Gyurcsány Ferenccel és körével, stabil szövetségesei a DK-nak, de most valami egészen hajmeresztő dologra derült fény. A szocialista párt vezetése gyakorlatilag felszámolóbiztosként működik, hasonló módszerrel dolgoznak, mint ahogy a rendszerváltás környékén privatizálták a magyar vállalatok többségét. Jött a külföldi tulajdonos, akinek esze ágában sem volt tovább működtetni, netán fejleszteni a céget, hiszen piacot vásárolt. Oda küldte az embereit, a megbízható magyar kádereket, akik villámgyorsan felszámolták a vállalatot, az értékesebb részeket, az ingatlanokat bevitték a nyugati cégbe, vagy a rafináltabbjai még időben eladtak mindent és megtömték a zsebeiket.

Ha valaki, akkor Gyurcsány Ferenc igazán ismeri az ilyen rablóprivatizáció minden csínját-bínját, nem csoda, hogy ezt a módszert átültette a pártpolitikába és sikeresen privatizálja az MSZP maradványait. Most éppen az expártelnök Molnár Gyulát adták át ingyen a DK-nak Gyurcsány szocialista felszámolóbiztosai. Konkrétan Tóth Bertalan, az MSZP, és Karácsony Gergely, a szövetséges, egyszázalékos Párbeszéd társelnöke írta alá Gyurcsány Ferenccel a megállapodást, amiről Molnár Gyula csak utólag értesült, majd jó pártkatonához illően elfogadta a szerepet, hogy a 2022-es választási győzelme esetén átül a DK frakciójába. Ezután jött az igazi bolsevik fordulat: az MSZP etikai vétség címén felfüggesztette a párttagságát, és vizsgálatot rendelt el ellene. Ez már a sokat próbált elvtársnak is sok volt, mert rádöbbent, hogy a bőrére megy a játék, a gyurcsányi trükkel éppen kihúzzák a talajt, azaz a szocialista párti bázist a lába alól.

Gyurcsány évek óta lépésről lépésre szalámizza le az MSZP-t, lassan a végjáték következik, de most porszem került a gépezetbe, Molnár Gyula nem akarja könnyen megadni magát, harcra készül. Feszülten várjuk a fejleményeket.

Ps.: Ugye, kedves ellenzéki szimpatizánsok, ezek után maguknak is teljesen világos, hogy az úgynevezett előválasztásnak annyi köze van a valódi választáshoz, mint Gyurcsány Ferencnek a bérmálkozáshoz.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A borítóképen: Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc Budapesten, a Vértanúk terén 2017. október 23-án.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.