idezojelek

Most légy bátor, Bandi!

Mi van a higanymozgás mögött, avagy megússza-e Cseh Katalin?

Cikk kép: undefined
2021. 08. 07. 10:32
Fotó: Havran Zoltán

Van egy érdekes szokása az egyszeri választópolgárnak: tegezi a politikusokat. Mindez talán nem is csoda, a hírfogyasztó annyiszor látja, hallja, olvassa a gyakran szereplő politikusok szövegeit, hogy már-már ismerősének tekinti őket. Ha nem is mindig a legjobb, a legkedveltebb ismerősnek, de mégis csak ismerősnek. Ezért persze sok közszereplő tesz is.
Itt van például rögtön Fekete-Győr András. A Momentum vezetőjét legutóbb a Pride-on készült videóban láthatta a széles nyilvánosság, ahol szivárványos feliratú pólóban táncolva, sétálva vett részt a felvonuláson. Követte a zenét, elkapta a ritmust, miközben barátságosan fogadta a hozzá érkező újságírókat, akiket – tegező módban – arra kért, tartsanak vele, hömpölyögjenek együtt a tömeggel, s úgy beszélgessenek. A választópolgár önkéntelenül is úgy lehet vele, neki is szól a tegezés, neki is szól a hömpölygésre invitálás.
Fekete-Győrt egyébként a Cseh Katalin körül kibontakozó botrányról kérdezték a riporterek, pontosabban arról, hogy a párt megvizsgálja-e az ügyet, a politikus abban betöltött szerepét. Hiszen a témában készült tényfeltáró írások mégiscsak körvonalaztak egy céghálót, amely majdnem ötmilliárd forint uniós támogatást nyert el. Szó esett a cikkekben egyebek mellett kételyt ébresztő céges összefonódásokról és arról, hogy Cseh Katalin egyik nap még uniós támogatást kért a magyarországi olimpiára hivatkozva, másik nap pedig – miután a támogatás ügye sínre került – politikai karrierjét építgette ugyanannak a magyarországi olimpiának a megfúrásával. Szóval akár vizsgálódni is lehetne, de a ritmusra sétáló Fekete-Győr azt mondta: nem lesz itt semmilyen vizsgálat.
Pedig pengetett a pártelnök korábban más húrokat is. Nem is olyan régen a Hír TV stúdiójában azt közölte, mégpedig harciasan, hogy elszámoltatnak majd minden olyan momentumost, akinél felmerül, hogy jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén jutott uniós támogatáshoz. Fekete-Győr hozzátette azt is: elég volt a következmények nélküli világból, ez volt itt harminc évig, ő már nagyon unja.
Hát, akkor itt a lehetőség, a pártelnök maga kezdheti el az elmúlt három évtized lezárását. A Momentum vezére nyugodtan megfogadhatja az egyszeri választó javaslatát, amely valahogy úgy hangozhat, szigorúan tegező módban: „Bandi! Légy bátor, s legalább egyszer tartsd magad a saját szavadhoz!”

Borítóképen Fekete-Győr András. Fotó: Havran Zoltán.
 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.