idezojelek

Hibbant Néró Debrecenben

Gyurcsány Ferenc tűrhetetlen módon nyilvánult meg egy békés választópolgárral szemben.

Cikk kép: undefined
2021. 09. 26. 13:05
Fotó: Vajda János

„Azt javaslom magának: nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette?” – ezt bírta kinyögni magáról Gyurcsány Ferenc. Egy debreceni járókelőnek vágta oda. Egy választópolgárnak, akivel váltott pár szót. Gyurcsányt lefordítjuk magyar nyelvre: aki nem ért velem egyet, annak kuss van, és azonnal, megértette?

Gyurcsány Ferenc magából kikelve, bevörösödött fejjel, kigúvadt szemekkel leteremtett egy békés embert a nyílt utcán. Rátámadt, egyelőre még szavakkal. De tudjuk, a szavakat mindig tettek követik.

Ez már nem egyszerűen a megszokott bolsevik arrogancia vagy posztkommunista tempó. Nem. Ezzel a tűrhetetlen fenyegetéssel immár túl vagyunk azon is. Gyurcsány Ferenc, alias Hibbant Néró döbbenetes tombolása ugyanis nem egyszerűen egy ártatlan és békés ember elleni támadás: a magyar demokrácia, az összes szabadságjog elleni nagyon súlyos incidens. Egy nem várt ellenzéki győzelem megelőlegezett következménye. Ha nem lenne esetében nevetséges dolog, most fel kellene szólítani a lemondásra. De hát pont őt, a moral insanityt?

Képzeljük el, mi történne, ha egy vezető fideszes politikus ragadtatná magát hasonlóra! Akkor mi lenne? Már ki lenne nyírva, és örülhetne, hogyha a megsemmisült politikusi rangja, beosztása és tekintélye után a testi épségét még megőrizhetné.

Most emeljük meg a tétet. Ha nem fogjuk be nagyon gyorsan a szánkat, és nem viselkedünk rendesen, és „nem értettük meg”, akkor mi lesz, Hibbant Néróka? A történelemből tudjuk. Egy beteg diktátor beteg világában a hatalmi fenyegetés után összeírás, büntető- és koncentrációs tábor következik. A politikai ellenfelek és a másként gondolkodók kikapcsolása és eltüntetése. 

Na ez az, amit nem szabad megvárnunk és eltűrnünk. Idáig nem szabad eljuttatni Gyurcsányt vagy akármelyik klónját a sok közül. 

A debreceni támadás újfent bizonyítja, hogy a szemlőhegyi házaspár visszakapaszkodása a hatalomba a létező legnagyobb politikai kockázat és fenyegetés. Egy módon üthetjük ki őket az általuk annyira áhított diktátorságból: példátlan mozgósítással el kell vinni a hárommillió fideszes szavazót tavasszal. Mert többen vagyunk, mint ők. Ha ez sikerül, nem lesz újabb vörösterror. És a békés debreceni járókelőnek sem lesz félnivalója. 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: MTI/Vajda János

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.