idezojelek

Számolni nem tud, hülyézni igen, ki az?

Az igazi demokrata főpolgármester nem válaszol újságírói kérdésekre.

Cikk kép: undefined
2021. 09. 21. 13:19
Fotó: Mirkó István

Léket kapott és tulajdonképpen el is süllyedt a jogállamért küzdő baloldali zászlóshajó a minap – furcsamód nem máshol, mint a szentendrei HÉV-állomáson. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez „hülyeség” és itt egyesek „megőrültek”, érdemes felidézni nagyjából másfél percet Karácsony Gergely miniszterelnökségre vágyó főpolgármester ottani utcafórumából.

Történt, hogy a magának jobb sorsot álmodó baloldali politikushoz odalépett a Mediaworks Hírcentrumának riportere és kérdéseket tett fel neki egyetemi munkája kapcsán. A demokráciát oly nagyra becsülő Karácsony először annyit mondott, hogy „Jaj Istenem, hagyjuk már ezt a hülyeséget!”. Aztán az újabb kérdésre – nyilván kizárólag a közvélemény teljes körű tájékoztatása érdekében – hozzátette, hogy „Maguk meg vannak őrülve, hagyjuk már tényleg ezt!”. Egy újabb riporteri felvetésre pedig még azt is megjegyezte, de ezt már igazán csak a jogállami normák érvényesülésének legnagyobb dicsőségére, hogy „… csak a hülyeségeit hangoztatja, hagyjon most már ezzel!”

Jó tudni, hogy így válaszol közérdekű újságírói kérdésre egy igazi demokrata. Egy olyan ember, aki igazán hisz a sajtó szabadságában, és a maga rátermettségében. És akinek nincs semmilyen takargatnivalója. Aki nem egy báb, és – ami mindezeknél is fontosabb – nem szokott hazudni.

Aztán mit ad Isten, kiderült, hogy Karácsony egyébként nem mondta jól. Nem százezret keresett az egyetemen, hanem 218 ezret. Persze lehet, hogy a matematika is csupán hülyeség és – szigorúan a jogállam és a sajtószabadság érvényesüléséért – azt is el kellene törölni. A Fidesszel, a fideszesekkel és a választásokkal együtt. Amolyan demokrata módra.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(A borítóképen Karácsony Gergely. Fotós: Mirkó István)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.