idezojelek

Egy rubrikában az ellenséggel

Karácsonyék egy politikai édes hármast is rendezhetnének, ha Dobrevet is felvennék a szavazólapra.

Cikk kép: undefined

Míg a politikai vezetők mások mellett jellemzően Platón, Arisztotelész, Hobbes és Machiavelli műveit olvasva bővítik a hatalomgyakorlásról szóló ismereteiket, úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely inkább Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című sci-fi vígjátékából merítkezik. Ugyanis az említett regény Zaphod Beeblebrox nevű karaktere számos hasonlóságot mutat a főpolgármesterrel. Ahogy Beeblebrox a galaxiselnöki tisztségét arra használta, hogy ne tűnjön fel, kik a hatalom valódi gyakorlói, Karácsony a főpolgármesteri pozíciójában ugyancsak a DK fővárost ellepő embereinek falaz. 

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét újabban Zaphod Beeblebroxnak az a sajátossága is megragadhatta, hogy a könyvbeli elnöknek két feje van, és talán ez adhatta Karácsony számára azt az ötletet, hogy miért is ne induljon közös szavazólapon egyik ellenfelével, Márki-Zay Péterrel, mintegy sziámi ikrekként. Tehát aki Karácsonyra szavaz, az Márki-Zayra adja a voksát és fordítva, ezzel pedig a logika alaptételének is ellentmondva, hiszen a+b az semmiképpen nem lehet egyenlő „a”-val (igaz, csak akkor, ha „a” az nem egy nagy nulla).

Bár a baloldalon sokáig mély hallgatás övezte Karácsony politikai képtelenségeit, csúsztatásait és főpolgármesteri hiperpasszivitását, most még Magyar György, a Gyurcsány-show fővédnöke is felhorkant, és figyelmeztette KariGerit, hogy a választókat teljesen hülyének néző merényletben már a Civil Választási Bizottság sem hajlandó részt venni. Egyébként ezzel az erővel Karácsonyék egy politikai édes hármast is rendezhetnének, ha Dobrevet is felvennék a szavazólapra.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.