Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

idezojelek

Meglepő fordulat a DK-ban, erre senki sem gondolt a nyári melegben

Az EP-től búcsúzó pártkatona váratlant húzott.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
2024. 07. 01. 9:00

Az utóbbi hetekben forrt a levegő a DK környékén. A súlyos választási vereség miatt sokan Gyurcsány Ferenc lemondását követelték a baloldali párt holdudvarából. Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó és Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapító tagja is megpendítette a pártelnök távozásának szükségességét. Gyurcsány azonban nem teketóriázott, mindenkinek a tudtára adta, hogy ő bizony nem mond le

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tehát akik abban bíztak, reménykedtek, hogy Gyurcsány távozik, csalatkozniuk kellett.  Sőt ezzel egy időben meglepő fordulat történt, beindultak Gyurcsány emberei is, Gréczy azonnal a pártelnök védelmére kelt és Ara-Kovács Attila is hitet tett a DK-vezér mellett. Ara-Kovács annyira belelendült, hogy alaposan túlfényezte Gyurcsányt:

„Ő pontosan tudja, hogy szerintem már 2009-ben sem lett volna szabad lemondania. Világválság volt, az MSZP-ben már uszultak, az SZDSZ már kint a Fodor–Kóka háborúba fulladva, a nagy közös európai segélycsomag terve elvetélt – érdekes, a Covidnál megcsinálták. Szóval, volt szorító kényszer, de mégis maradni kellett volna. A távozás idején az általa vezetett MSZP-nek még másfél millió szavazója volt. (Több, mint amennyi most Magyar Péternek…) Ha azt megőrzik, nincs kétharmad. Ő pedig – ha marad – rendesen kampányolt volna.”

A politikus véleményével szemben ugyanis sokkal inkább az az álláspont politológusi körökben, hogy évekkel hamarabb, már 2006-ban le kellett volna mondania Gyurcsánynak, és akkor talán nem lett volna kétharmados Fidesz-győzelem.

Ara-Kovács jelenleg még a DK EP-képviselője, de már nem sokáig, hiszen a választási vereség miatt kettőre olvadt Gyurcsányék brüsszeli előretolt helyőrsége, és őt nem is jelölte a párt. 

Emlékezetes vele kapcsolatban, hogy 2018-ban ő indult a nyolcadik kerületben, mint balos jelölt, és a József, a városi betyár Facebook-oldal megkérdezte néhány helyi dologról, és bizony Ara-Kovács nagyon csúnyán leszerepelt.

Az, hogy az akkori jelölt úr több száz évre tette a Fradi alapítási évét, elég durva, az, hogy nehezen tudott még egy éttermet is megnevezni a körzetében, már elgondolkodtató, de az, hogy egyetlenegy szakrendelőt sem volt képes legalább nagyjából behatárolni, az már egész egyszerűen pofátlanság volt az itt élő emberekkel szemben. Ki is kapott Kocsis Mátétól, annak rendje és módja szerint.

Azt nem tudjuk, hogy azóta megtalálná-e az orvosi rendelőket a nyolcadik kerületben, de annyi bizonyos, hogy a Gyurcsányba vetett hite nem kopott meg az évek során, annak ellenére sem, hogy hamarosan búcsúra kényszerül az EP-ből.

A nagy meleg ellenére forrong az élet a politikai térfél baloldalán.

Borítókép: Ara-Kovács Attila (Forrás: Képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A túlélés ellenforradalma

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Kallas oroszokat eszik reggelire

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.