A „magyarságpillanathoz” talán jobban állna a magyar zászló

A szivárványos zászlókat lobogtatóknak nem a magyarságtudat és a hazaszeretet szokott életük vezérfonala lenni.

2021. 07. 26. 15:15
null
Budapest, 2021. július 24. A 26. Budapest Pride résztvevõi vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

A szivárványos zászlókat lobogtatóknak nem a magyarságtudat és a hazaszeretet szokott életük vezérfonala lenni.

„Tegnap a Pride-on volt egy nagyon erős magyarságpillanatom, vagy nem is tudom, hogy nevezzem ezt” – írta közösségi oldalán Jámbor András a szombati vonulás kapcsán.

A társadalmi igazságosságért Karácsony Gergely busásan fizetett tanácsadójaként ügyködő Jámbor ki is fejti, mit történt.

„Az 50 ellentüntető rákezdett a ria-ria-hungáriára és a hajrá magyarokra”, majd „több ezer torok válaszolt és üvöltötte vissza a szélsőjobboldaliaknak, szívből és sokkal hangosabban, hogy hajrá magyarok és ria-ria-hungária”.

Nincs ezen semmi meglepő, hogy mindez katartikusan érinti Jámborékat, valószínűleg most skandáltak életükben először ilyen rigmust.

A szivárványos zászlókat lobogtatóknak éppen nem a magyarságtudat, a hazaszeretet és más hasonló szokott életük vezérfonala lenni, de az már pozitív, ha Jámbor András elindult ebbe az irányba.

Ám ahhoz lehet, jobban állna a magyar zászló...

Nem is kell messzebb mennünk, mint az egy hónappal ezelőtti müncheni német–magyarig, akkor a hazai szurkolók tekintélyes hányada szivárványos zászlóval demonstrált ellenünk. Ahelyett, hogy a hazájuk lobogóját lengette volna. Nekik, a szivárványosat lengetőknek mintha nagyságrendekkel fontosabb lenne ez az ügy, mint a hazájuk szeretete, ezért lengetik egy futballmeccs alkalmával is, ez az üzenete az egész mozgalomnak, amelynek alig van már köze a szexuális orientációhoz.

Jámborról szólva sosem szabad elfelejteni, hogy ő volt az, aki a Pesti Srácok újságírónőjének esete (egy szeretetteljes baloldali állampolgár Füssy Angéla csecsemőjének megerőszakolását helyezte kilátásba) kapcsán írt veretes cikket arról, micsoda diktatúrában élünk, mert az ügyet a portál és a sértett a bíróságig vitte.

A szombati, általuk skandált „Ria, Ria, Hungária!” sem magától született, inkább egy cinikus válasz volt. Mint ahogy a Pride-ot sem csak a szeretet, tolerancia jellemzi, sokkal inkább a mások provokálása, sértegetése, megalázása, elég csak évről évre belenéznünk az eseményről készült fényképekbe, videós beszámolókba.

Hogy is írta Jámbor András?

„Tegnap a Pride-on volt egy nagyon erős magyarságpillanatom, vagy nem is tudom, hogy nevezzem ezt.”

Kedves Jámbor úr! Inkább a „nem is tudom, hogy nevezzem ezt” lesz az, amit érzett.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: a 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.