Karácsony: Gondolkodjunk, Béláim!

A baloldali politikusok precedens nélküli forgalmi káoszt teremtettek Budapesten a dilettáns döntéseikkel.

2021. 07. 18. 14:29
null
Forrás: KÉpernyőkép/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergelynek láthatóan komoly problémát okozott, hogy arra az egyszerű kérdésre válaszoljon: vajon azért késett-e sokat a Blaha Lujza téren tartott, minapi sajtótájékoztatóról, mert elaludt, vagy éppen dugóba került. A főpolgármester Pikó András és Niedermüller Péter baloldali polgármesterek segítségével is csak ahhoz hasonló „megfejtéssel” volt képes előrukkolni, mint Garas Dezső Legényanya című filmjének szereplői, akik rendre „Gondolkodjunk, Béláim!” felkiáltással vonultak el a kocsmába tanakodni, majd például lavórral próbálták bevinni a fényt a szobába.

Karácsony először hosszasan bámult a mellette álló Pikó Andrásra, aki csak vészjósló verejtékezéssel válaszolt. A rossz tanulónak súgás formájában nyújtott segítség a Karácsony másik oldalán álló Niedermüller Pétertől érkezhetett, legalábbis erre engedett következtetni az erzsébetvárosi DK-s polgármester szokásosnál is intenzívebben mozgó bajsza. – Busszal jöttem – bökte ki végül a Bélák Bélája, akinek komoly zavarát mutatta a testbeszéd repertoárjában eddig együtt nem szereplő kombináció: orrvakarás-fejbiccentgetés-félszeg mosoly, miközben az összefűzött két kezének hüvelykujjai rendíthetetlenül malmoztak.

Karácsony indoklása azért is figyelemre méltó, mert a buszsávban közlekedő járművekkel jellemzően az autóknál hamarabb lehet célba érni. Hogy ezt az egyszerű összefüggést nem látta át főpolgármester, arra utal, hogy teljesen lefagyott, s a Niedermüllertől lopott tőmondatot csak önkéntelenül ejthette ki ahhoz hasonlóan, ahogy a tintahal bocsát ki magából egy pacát, amikor megijesztik. Emlékezetes: múltkor az a kérdés zavarta meg a baloldal szépreményű miniszterelnök-jelöltjét, hogy mit vár a magyar válogatottól a labdarúgó Európa-bajnokságon. Akkor Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester sietett Karácsony segítségére, aki végül azt mondta, hogy „győzelmet”.

Nem meglepő Karácsony, Niedermüller és Pikó idegessége, hiszen a városüzemeltetés fiókjának kenőkéseiként is említhető politikusok precedens nélküli forgalmi káoszt teremtettek Budapesten a dilettáns döntéseikkel. A felújítás alatt álló Blaha Lujza tér mellett futó Rákóczi út leszűkítése csak egyik oka annak, hogy a főváros autós pokollá változott. Karácsonyék több beruházást is egyszerre indítottak, így miközben le van zárva a Lánchíd és a rakpart, a metrópótló buszok extra terhet rónak az utakra. És akkor még nem beszéltünk az „ideiglenes” nagykörúti kerékpársávokról, amit Niedermüller még azzal a passziójával fejelt meg, hogy akadálypályát hozott létre az autósoknak Belső-Erzsébetvárosban.

Az említett filmalkotás Béláihoz hasonlóan előbb-utóbb Karácsonyéknak is szembesülniük kell azzal, hogy „eltolták”, „túltolták”.

(Borítókép: Képernyőkép/Facebook.com)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.