A minőségi magyar borkészítés kilencvenes évekbeli reneszánszához nagymértékben hozzájárult az, hogy előbb a csúcséttermek, majd az igényesebb egységek, a kétezres évektől már a fősodor is nyitott volt arra, hogy a nagyipari kombinátok borait lecserélje a kis és középbirtokok nagyságrenddel jobb nedűire. A kétezres évek elején már bor-témára épülő éttermek is megnyitottak (Borbíróság, Borlabor, Klassz) az egyre népszerűbb borbárok mellett (DiVino, majd később Kadarka, Vinowonka, Dropshop, Doblo). Napjainkra egy egész sor igényes borbár nevét jegyezhettük fel a frissen nyílt Zengőtől a Vinopiano-n, Fill The Winebox-on, Kóstolom-on át a Wine Not-ig, közülük az Easy Wine-t kiemelkedő étteremként is jegyzik szakmai berkekben.
Ahol a konyhaművészet találkozik a szenvedéllyel – a Boti’s Kitchen Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely lényegében leköveti az anyaországi gasztrotrendeket.