A Dudás testvérek külföldi tapasztalatszerzés után hazatértek, elkezdtek kiemelkedően jó pizzát sütni, a sarki pizzázóból országosan jegyzett élvonalbeli olasz étterem lett, ahová a vendégek a fővárosból is elzarándokolnak egyetlen ebéd vagy vacsora kedvéért.
Az „Anyukám mondta” mára valóságos gasztronómiai zarándokhellyé vált, ahová asztalfoglalás nélkül télidőben sem tanácsos elindulni. Étteremkalauzok előkelő pontszámmal jegyzik őket, legyen szó a 2017-ben megszűnt Gault Millauról, vagy a Dining Guideről. Ha a Michelin teszteli őket idén, jó esélyük van akár a Bib Gourmand minősítésre is, de tányérra mindenképpen.
A beltér hangulatos, igényes, a bejáratnál kisebb ínyencboltot működtetnek.
A honlapon megejtően szép és bizalomgerjesztő bemutatkozó sorokat olvashatunk:
„Alapanyag: lehetőleg helyből, de egyébként a világ minden tájáról és még máshonnan is.
Fehér terítő az nincs, de nem a jégtáncrevüben vagyunk.
Kiszolgálás: barátságos embereken, jóképű farmer és vagány póló, fehér kesztyű csak télen, hólapátoláshoz. (…)
Ízek: na az sok van, még a kovászos uborkában is benne van a szívünk.
Cuccok: Kenyeret sütünk, szörpöt főzünk, kolbászt töltünk, és még egy csomó -ünkre végződő dolgot csinálunk.”
Legendák keringenek arról, hogy kizárólag csúcsminőségű alapanyagokat használnak, legyen szó halról, húsról, rizottó-rizsről vagy lisztről. Kreatív olasz konyhát visznek magyar és nemzetközi ihletésű fogásokkal színezve.
Pizzájuk kihozza a műfajból a maximumot, vannak izgalmas smokerben és grillen sült ételeik is. Legutóbbi látogatásunk idején kínáltak többek között eredetvédett prémium olasz felvágottakat, kacsamáj-pástétomot mostarda-val, hoisin szószos malaccsászárral töltött gőzölt bao-t, báránnyal töltött káposztát Merguez kolbásszal, szarvasbélszínt kacsamájjal és szarvasgombás burgonyapürével, kacsatriót káposztás derelyével és almával.
Az itallap minden elemében az igényességről szól, tartanak kiváló kézműves alkoholmentes italokat, söröket, csúcsminőségű borokat és prémium töményitalokat.